ဆိုဖီရဲ့ တာဝန္ပ်က္ကြက္မႈအတြက္ အားလုံးကို ေတာင္းပန္ပါတယ္ေနာ္။
ဆိုဖီ ဒီေန႕ခ်က္မဲ့ဟင္းကေတာ့ ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္နဲ႕နည္းနည္း
နည္းနည္းကြဲျပားတဲ့ ဝက္+ငါးပိအစပ္ေၾကာ္ဘဲ ျဖစ္ပါတယ္ရွင္!
ဝက္+ငါးပိအစပ္ေၾကာ္
ဝက္+ငါးပိအစပ္ေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဝက္သား၃ထပ္သား၃၀၀ဂရမ္၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ငရုတ္သီးအေျခာက္၃ေတာင့္၊
မွ်င္ငါးပိအနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ္
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ငရုတ္ေကာင္းအျဖဴမႈန္႕အနည္းငယ္၊(
သၾကားအနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ဝက္သား၃ထပ္သားကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕အနည္းငယ္နဲ
မွ်င္ငါးပိအနည္းငယ္ကို ေရအနည္းငယ္နဲ႕စိမ္ထားေပးပါ။
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကိုအခြံႏ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲအခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ ၃ေတာင့္ကို ၄ပိုင္းျဖတ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီႏွစ္က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ ၄ပိုင္းျဖတ္ထားေသာ ငရုတ္သီးအေျခာက္ကို ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားပါ။
ျပီးလွ်င္ဒယ္အိုးထဲသို႕ မႊာထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီးေမႊေ
အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ဆယ္ထားပါ။
ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴႏြမ္းလာရင္ ဆယ္ထားပါ။
ျပီးလွ်င္ဆီပူထဲသို႕ လွီးထားေသာဝက္သားမ်ားကိုထည့္ျပီ
၃မိနစ္ေလာက္ဘဲေနာ္။
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕အနည္းငယ္နဲ
၂မိနစ္ေလာက္သမေအာင္ေမႊေပးပါ။
ျပီးရင္ ေရေဖ်ာ္ထားေသာ ငါးပိကိုေလာင္းထည့္ပါ၊ေမႊေပးပါ။
ေရျမဳပ္႐ံုထည့္ခါ အဖုံးအုပ္ထားေပးပါ။
ေရကုန္ျပီး ဆီသံတဖ်စ္ဖ်စ္ ထြက္လာလွ်င္
ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ငရုတ္သီးတို႕ကိုေ
အနံအရသာနဲ႕ျပည့္စံုျပီး ခံတြင္းျမိန္ေစမဲ့ ဝက္+ငါးပိအစပ္ေၾကာ္ဟင္းေလးဘဲ ျဖစ္ပါတယ္ရွင္!
ေမာင္ႏွမမ်ားအားလုံး ႏွစ္သစ္မွာေပ်ာ္ရႊင္ေအးခ်မ္း
2 comments:
လည္လည္လာသြားပါတယ္ ေဒၚဆုိဖီ း) ဆက္တင္ဦးေလ..ေနာ္႔
တင္မယ္ညေလးေရ၊ မအားေသးလို႕ေလ။ ေနာက္ေန႕ေတြ ဆက္တိုက္တင္ေပးမယ္ေနာ္!
Post a Comment