Pages

Sunday, 27 October 2013

ပုဇြန္ေၾကာ္ႏွင့္အာလူးေၾကာ္

ပုဇြန္ေၾကာ္ႏွင့္အာလူးေၾကာ္

အခ်ဥ္ေရေဖ်ာ္နည္း

ငရုတ္ဆီတစ္ဆ
မန္က်ည္းသီးကြမ္းသီးလုံးေလာက္၂လုံးစာကို
ေရနဲ႕ေဖ်ာ္ႏွစ္ဆေဖ်ာ္ျပီး
ဆားနည္းနည္း၊
အခ်ိဳမႈန္႕နည္းနည္း၊
ငရုတ္ဆီက သၾကားမပါရင္ သၾကားနည္းနည္း၊
ဂ်င္းလက္တစစ္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
နံနံပင္နည္းနည္းကိုညွပ္ထည့္ပါ။
အဲဒါေတြအားလုံးကို ေရာျပီး ဘလန္တာနဲ႕ၾကိတ္ပါ။
တို႕စားဖို႕ အဆင္သင့္ပါဘဲရွင္!

ပုဇြန္ေၾကာ္ႏွင့္အာလူးေၾကာ္ ေၾကာ္နည္း

ဆန္မႈန္႕တစ္ဆခြဲ၊
ပဲစိမ္းမႈန္႕တစ္ဆကို
ေရ၂ဆ​ႏွင့္ေရာပါ။
ဆားနည္းနည္း၊
အခ်ိဳမႈန္႕နည္းနည္း၊
ဆႏြင္းနည္းနည္း၊
ေဆာ္တာနည္းနည္းနဲ႕
ေရာေမႊျပီး မုန္႕ႏွစ္လုပ္ပါ။

ခုေၾကာ္မွာက ပုဇြန္စိတ္၃၀၀ဂရမ္နဲ႕ အားလူးၾကီးၾကီးတစ္လုံး လိုအပ္ပါမယ္။
ပုဇြန္စိတ္ေတြကို သန္႕စင္ေအာင္ေရေဆးထားပါ။
အားလူးကို အခြံမႏႊာဘဲေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။

ဆီတစ္ဆယ္သားခန္႕ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး
ဆီပူေအာင္ထားပါ။
မုန္႕ႏွစ္ကို ပုဇြန္စိတ္(သို႕)အာလူးျပားမ်ားနဲ႕နယ္ျပီး ပန္းကန္ျပားေသးေသးထဲကိုထည႔္ပါ။
ျပီးရင္ဆီအိုးထဲကို ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ။
အဝါေရာင္နည္းနည္းရင့္လာရင္ အေနေတာ္ႂကြတ္ျပီလို႕ ယူဆပါမယ္။
ျပီးရင္ဆီစစ္ျပီး ေဖ်ာ္ျပီးသားအခ်ဥ္ေရႏွင့္တို႕စားပါ။

0 comments:

Post a Comment