Pages

Sunday, 27 October 2013

ဘဲသားဆီျပန္ဟင္း

ဘဲသားဆီျပန္ဟင္း

လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

အိမ္ဘဲသား၅၀က်ပ္သား
ဆီ၅က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၂လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၆မႊာခန္႕၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ၊္
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးအစိမ္းဳမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။

ဘဲသားဆီျပန္ဟင္းခ်က္နည္း

ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၂လုံးကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၆မႊာကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ဂ်င္းအနည္းငယ္ကိုလည္း အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
အိမ္ဘဲသား၅၀က်ပ္သားကို ခုတ္ထစ္ေရေဆးျပီး နႏြင္းအနည္းငယ္၊ဆားအနည္းငယ္၊ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕ ႏွင့္ သမေအာင္နယ္ထားပါ။

ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၅က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ဂ်င္းထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ေပးပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ငရုတ္သီးအစိမ္းဳမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္ နယ္ထားေသာဘဲသားမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသပ္ပါ။
အသားက်က္၍ေမႊးလာလွ်င္ ေရကိုအသားျမဳပ္႐ံုထည့္ျပီး မီးေအးေအးႏွင့္တည္ပါ။
ဘဲသားမရင့္လွ်င္တစ္ေရႏွင့္ အိပါသည္။
ဟင္းက်က္ေသာအခါ အေရလည္းခမ္း အဆီလဲျပန္ျပီး ေအာက္ကျပထားေသာပံုအတိုင္း ေတြ႕ရပါမယ္ရွင္။

ထမင္းျမိန္ၾကပါေစရွင္!
ဆိုဖီ



0 comments:

Post a Comment