ဘဲသားဆီျပန္ဟင္း
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
အိမ္ဘဲသား၅၀က်ပ္သား
ဆီ၅က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၂လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၆မႊာခန္႕၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ၊္
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးအစိမ္းဳမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ဘဲသားဆီျပန္ဟင္းခ်က္နည္း
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၂လုံးကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၆မႊာကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ဂ်င္းအနည္းငယ္ကိုလည္း အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
အိမ္ဘဲသား၅၀က်ပ္သားကို
ခုတ္ထစ္ေရေဆးျပီး
နႏြင္းအနည္းငယ္၊ဆားအနည္းငယ္၊ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕ ႏွင့္ သမေအာင္နယ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၅က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ဂ်င္းထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ေပးပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ငရုတ္သီးအစိမ္းဳမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္ နယ္ထားေသာဘဲသားမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသပ္ပါ။
အသားက်က္၍ေမႊးလာလွ်င္ ေရကိုအသားျမဳပ္႐ံုထည့္ျပီး မီးေအးေအးႏွင့္တည္ပါ။
ဘဲသားမရင့္လွ်င္တစ္ေရႏွင့္ အိပါသည္။
ဟင္းက်က္ေသာအခါ အေရလည္းခမ္း အဆီလဲျပန္ျပီး ေအာက္ကျပထားေသာပံုအတိုင္း ေတြ႕ရပါမယ္ရွင္။
ထမင္းျမိန္ၾကပါေစရွင္!
ဆိုဖီ
Pages
Sunday, 27 October 2013
Blog Archive
-
▼
2013
(67)
-
▼
October
(65)
- မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္(သို႕...
- တရုတ္စတိုင္ ငါးေပါင္း
- ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္ဥပဲျပားတရုတ္ခ်က္
- ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္သြန္မိတ္ေၾကာ္
- တရုတ္စတိုင္ ငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္!
- ပုဇြန္ထုတ္ျပဳတ္ေၾကာ္!
- ဝက္+ပဲငါးပိ အခ်ိဳခ်က္(သို႕) တရုတ္ခ်က္
- မေလးစတိုင္ ကန္ပံုငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
- ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္၊ ပဲဟင္းခ်ိဳနဲ႕ ငရုတ္သီးဆားေထာင္း
- ၾကက္သား ကာလသားဟင္း
- ဝက္သားအခ်ိဳခ်က္(သို႕) တရုတ္ခ်က္
- အရသာရွိျပီး အျမန္စားႏိုင္ေသာ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္နည္း
- ပုဇြန္ဂြက္ေၾကာ္သုပ္
- သံပုရာခ်ဥ္သုပ္နဲ႕ပုတက္စာဟင္းခါး
- ငရုတ္သီးစိမ္း ငါးပိခ်က္
- ကိုက္လံေၾကာ္နည္း
- အပ်င္းဆိုဖီရဲ့ ေဂၚဖီေၾကာ္နည္း
- ငါးရံ့ႏွင့္သရက္သီး ဆီျပန္ေရက်န္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
- ငါးျခစ္ငါးဆုတ္လုံးအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း
- ေဂၚဖီဟင္းခါးႏွင့္ ၾကက္အေရခြံသုပ္
- ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
- ဘဲသားဆီျပန္ဟင္း
- ခ႐ုျပဳတ္ႏွင့္အခ်ဥ္ေရ
- ေျပာင္းဖူးေၾကာ္
- အလြန္လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး ထမင္းစားေကာင္းေစေသာနည္း
- ပုဇြန္ေၾကာ္ႏွင့္အာလူးေၾကာ္
- ျမင္းခြါရြက္နဲ႕ေရွာက္သီးအေရာသုပ္
- ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္
- ႏို႕စိမ္းေက်ာက္ေက်ာျပဳလုပ္နည္း
- ျမန္ေကာင္းလြယ္ကူတဲ့ ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္ေလး
- ဝက္နံ႐ိုးအာလူးဟင္းဆီျပန္
- ဝက္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္
- ပုဇြန္ေျခာက္အခ်ိဳေၾကာ္နဲ႕ငါးပိေကာင္အစပ္ေၾကာ္
- ေခြၽတာေရးဟင္း
- ထမင္းသုတ္
- ဝက္ကလီစာအခ်ိဳခ်က္
- ဝက္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
- ကုလားပဲသုတ္
- ဇရစ္ဖူးအစပ္ေၾကာ္
- စားေတာ္ပဲၿပဳတ္
- ငါးဇင္႐ိုင္းဆီျပန္ေရက်န္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
- ငါးေျပမအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း
- ကိုက္လံေၾကာ္နဲ႕ပုဇြန္စိတ္ေၾကာ္
- "ငါးဖယ္ျခစ္ဆီျပန္ဟင္း၊ ပဲစိမ္းဗူးေၾကာ္၊မရမ္းသီးငါး...
- ငါးခူေၾကာ္ႏွင့္ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း!
- ကင္ပြန္းရြက္ေၾကာ္
- အိမ္ျဖစ္ထမင္းေၾကာ္
- ခ်ဥ္ငံစပ္ဝက္ေခါက္သုပ္
- ကန္စြန္းရြက္၊ငါးပိအစပ္ေၾကာ္
- ၾကက္သားႏွင့္ဂ်ဴးဖူးေၾကာ္
- မေလးစတိုင္ပုဇြန္အစပ္ခ်က္(သို႕)Nasi Paprik Udang Pedas
- မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးအစပ္ခ်က္(သို႕)Nasi Paprik Sot...
- ျမန္ေကာင္းလြယ္ကူ ခ်ဥ္ငံစပ္လၻက္သုပ္
- ငါးဖယ္ျခစ္ဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္
- ငါးခူစဥ္းေကာ
- ဝက္ေခါင္းသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္
- ငါးသားေလာက္ကို ႐ိုး႐ိုးထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႕ေပါင္းတဲ့...
- ဝက္သားဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ ဘံုလံုသီးအခ်ိဳခ်က္ဟင္း
- ငါးပုတ္သင္ အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း
- ကန္စြန္းရြက္အခ်ိဳေၾကာ္
- ငါးခူေမႊေၾကာ္၊ ျမင္းခြါရြက္သုပ္ႏွင့္ ဘူးသီးဟင္းခါး
- ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္
- အသုပ္စံု
- ၾကက္႐ိုး၊ပဲသုပ္
- ေဝဒနာေဟာင္းရဲ့နိဂုံး
-
▼
October
(65)
0 comments:
Post a Comment