မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္(သို႕) Sotong,Udang Masak Manish& Masam (သို႕) Sweet & Sour Seafoodမေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္တြင္ ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဆီ၂က်ပ္ခြဲသား၊
ျပည္ၾကီးငါးအရြယ္ေတာ္၃ေကာင္၊
ပုဇြန္အရြယ္ေတာ္၅ေကာင္၊
ၾကက္သြန္နီအလတ္၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၂မႊာခန္႕၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
သခြါးသီးအနည္းငယ္၊
နာနတ္သီး အေသး၁စိတ္၊
မွ်င္ငါးပိ္အနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ္္ႏွင့္
ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္
တို႕လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု္ျပည္ၾကီးငါးအရြယ္ေတာ္၃ေကာင္ကို အခြံခြၽတ္၊ေခါင္းျဖဳတ္ အညစ္အေၾကးသန္႕စင္ျပီး အရြယ္ေတာ္လွီးကာ အရာေပးပါ။ပုဇြန္အရြယ္ေတာ္၅ေကာင္
ကိုလဲ အခြံခြၽတ္၊ေခါင္းျဖဳတ္ အညစ္အေၾကးသန္႕စင္ေပးပါ။ျပီးလွ်င္ ေရေဆးျပီး အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ဆားအနည္းငယ္၊နႏြင္းအနည္းငယ္တို႕ႏွင့္ နယ္ျပီးႏွပ္ထားပါ။ၾကက္သြန္နီလတ္တစ္လုံးကိုအခြံႏႊာေရေဆးျပီး ၄စိတ္စိတ္ထားျပီးမႊာထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂မႊာကိုလဲအခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။ဂ်င္းလက္အနည္းငယ္ကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။မွ်င္ငါးပိ္အနည္းငယ္ကို ေရစိမ္ထားေပးပါ။နာနတ္သီး အေသး၁စိတ္ႏွင့္ သခြါးသီးအနည္းငယ္ကို ေရေဆးျပီးအတုံးေလးမ်ား တုံးထားေပးပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၂က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ျပီးအပူေပးပါ။ဒယ္အိုးထဲသို႕ ပါးပါးလွီးထားေသာဂ်င္းကိုထည့္ပါ၊ျပီးလွ်င္ မႊာထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္
အတုံးေလးမ်ား တုံးထားေသာ နာနတ္သီးႏွင့္သခြါးသီး ထည့္ပါ။မီးအေနေတာ္ႏွင့္
၂မိနစ္ခန္႕ ဆီသက္ျပီးလွ်င္ နယ္ထားေသာ္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္မ်ားကိုထည့္ျပီး ဆီသက္ပါ။
ျပည္ၾကီးငါးမ်ား၊ပုဇြန္မ်ားက်က္လာေသာအခါဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ပဲငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္၊မွ်င္ငါးပိ္ရည္အနည္းငယ္နဲ႕ ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကိုေရေဖ်ာ္ျပီးထည့္ပါ။ ျပီးရင္ျမည္းၾကည့္ လိုတာထပ္ထည့္၊အရသာထပ္ျမည္းၾကည့္ျပီး အိုးကိုခ်ပါ။ အနံ႕အရသာႏွင့္ျပည့္စံုေသာ မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ကို ေအာက္ပါပံုေလးအတိုင္း ျမင္ၾကရပါမယ္ရွင္!

ဆိုဖီအခုခ်က္တဲ့ မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ကေတာ့
Selangorျပည္နယ္, Jalan Hulu Langkatက Wan Madမေလးစားေသာက္ဆိုင္ရဲ့
ခ်က္နည္းေလး ျဖစ္ပါတယ္။ ခ်က္နည္းဟာ ေနရာေဒသအလိုက္ အနည္းငယ္ကြဲျပားမႈလဲ
ရွိႏိုင္ပါတယ္ရွင္!
ေရးသားသူ - ဆိုဖီ (ျမန္မာဆိုက္ဘာမီဒီယာ)
0 comments:
Post a Comment