Pages

Monday, 28 October 2013

မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္(သို႕) Sotong,Udang Masak Manish& Masam (သို႕) Sweet & Sour Seafood

မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္(သို႕) Sotong,Udang Masak Manish& Masam (သို႕) Sweet & Sour Seafood

မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္တြင္ ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဆီ၂က်ပ္ခြဲသား၊
ျပည္ၾကီးငါးအရြယ္ေတာ္၃ေကာင္၊
ပုဇြန္အရြယ္ေတာ္၅ေကာင္၊
ၾကက္သြန္နီအလတ္၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၂မႊာခန္႕၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
သခြါးသီးအနည္းငယ္၊
နာနတ္သီး အေသး၁စိတ္၊
မွ်င္ငါးပိ္အနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ္္ႏွင့္
ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္
တို႕လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
္ျပည္ၾကီးငါးအရြယ္ေတာ္၃ေကာင္ကို အခြံခြၽတ္၊ေခါင္းျဖဳတ္ အညစ္အေၾကးသန္႕စင္ျပီး အရြယ္ေတာ္လွီးကာ အရာေပးပါ။ပုဇြန္အရြယ္ေတာ္၅ေကာင္
ကိုလဲ အခြံခြၽတ္၊ေခါင္းျဖဳတ္ အညစ္အေၾကးသန္႕စင္ေပးပါ။ျပီးလွ်င္ ေရေဆးျပီး အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ဆားအနည္းငယ္၊နႏြင္းအနည္းငယ္တို႕ႏွင့္ နယ္ျပီးႏွပ္ထားပါ။ၾကက္သြန္နီလတ္တစ္လုံးကိုအခြံႏႊာေရေဆးျပီး ၄စိတ္စိတ္ထားျပီးမႊာထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂မႊာကိုလဲအခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။ဂ်င္းလက္အနည္းငယ္ကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။မွ်င္ငါးပိ္အနည္းငယ္ကို ေရစိမ္ထားေပးပါ။နာနတ္သီး အေသး၁စိတ္ႏွင့္ သခြါးသီးအနည္းငယ္ကို ေရေဆးျပီးအတုံးေလးမ်ား တုံးထားေပးပါ။


ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၂က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ျပီးအပူေပးပါ။ဒယ္အိုးထဲသို႕ ပါးပါးလွီးထားေသာဂ်င္းကိုထည့္ပါ၊ျပီးလွ်င္ မႊာထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ အတုံးေလးမ်ား တုံးထားေသာ နာနတ္သီးႏွင့္သခြါးသီး ထည့္ပါ။မီးအေနေတာ္ႏွင့္ ၂မိနစ္ခန္႕ ဆီသက္ျပီးလွ်င္ နယ္ထားေသာ္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္မ်ားကိုထည့္ျပီး ဆီသက္ပါ။
ျပည္ၾကီးငါးမ်ား၊ပုဇြန္မ်ားက်က္လာေသာအခါဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ပဲငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္၊မွ်င္ငါးပိ္ရည္အနည္းငယ္နဲ႕ ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကိုေရေဖ်ာ္ျပီးထည့္ပါ။ ျပီးရင္ျမည္းၾကည့္ လိုတာထပ္ထည့္၊အရသာထပ္ျမည္းၾကည့္ျပီး အိုးကိုခ်ပါ။ အနံ႕အရသာႏွင့္ျပည့္စံုေသာ မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ကို ေအာက္ပါပံုေလးအတိုင္း ျမင္ၾကရပါမယ္ရွင္!

ဆိုဖီအခုခ်က္တဲ့ မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ကေတာ့ Selangorျပည္နယ္, Jalan Hulu Langkatက Wan Madမေလးစားေသာက္ဆိုင္ရဲ့ ခ်က္နည္းေလး ျဖစ္ပါတယ္။ ခ်က္နည္းဟာ ေနရာေဒသအလိုက္ အနည္းငယ္ကြဲျပားမႈလဲ ရွိႏိုင္ပါတယ္ရွင္!

ေရးသားသူ - ဆိုဖီ (ျမန္မာဆိုက္ဘာမီဒီယာ)

0 comments:

Post a Comment