Pages

Sunday, 27 October 2013

ငါးခူေမႊေၾကာ္၊ ျမင္းခြါရြက္သုပ္ႏွင့္ ဘူးသီးဟင္းခါး

ဒါေလးကေတာ့ ျမန္မာအိုင္တီဘေလာက္နဲ႕ ျမန္မာဆိုက္ဘာအတြက္ ေရးထားတဲ့ ခ်က္နည္းေလးပါ။
ဆိုဖီ လိုက္ဖက္မႈရွိေအာင္ ဒီဟင္းေတြကိုတြဲျပီး ခ်က္ျပေပးမယ္ေနာ္!
ဆိုဖီ ခ်က္မဲ့ဟင္းေတြကေတာ့ ငါးခူေမႊေၾကာ္၊ ျမင္းခြါရြက္သုပ္ႏွင့္ ဘူးသီးဟင္းခါးတို႕ဘဲ ျဖစ္ပါတယ္ရွင္!
၅ေယာက္စာအတြက္ မွန္းျပီးခ်က္ေပးမယ္ေနာ္!

ငါးခူုေမႊေၾကာ္ အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ငါးခူ၁ကီလို
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၆လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴၾကီးၾကီးတစ္လုံးခြဲ၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊(၂၀၀ဂရမ္ေလာက္)
စပါးလင္ အရြယ္ေတာ္၈ေခ်ာင္း၊
ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
 
ငါးခုေမႊေၾကာ္ ခ်က္ျပဳတ္နည္း

ဒန္အိုးထဲသို႕ စပါးလင္ အရြယ္ေတာ္၄ေခ်ာင္းကို ထုျပီးအိုးေအာက္ေျခသို႕ခင္းပါ။
ဂ်င္း၂၀၀ဂရမ္ကိုသန္႕ျပီး အတုံးေလးမ်ားလွီးျပီး အိုးထဲသို႕ထည့္ပါ။
ငါးခူ၁ကီလိုကို ပါးဟက္၊ဗိုက္မွအဆီမ်ားကိုထုတ္ျပီး အခြၽဲမ်ားေျပာင္ေအာင္ေဆးကာ အိုးထဲသို႕ထည့္ပါ။
အိုးထဲသို႕ငါးျမဳပ္႐ံုေလး ေရကိုထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဆား၊နႏြင္း၊အခ်ိဳမႈန္႕ႏွင့္ငံျပာရည္တို႕ကို သင့္သလိုထည့္ျပီး ေရပြက္ပြက္ဆူလာသည္အထိ ငါးျပဳတ္အိုးကိုတည္ပါ။
ငါးျပဳတ္အိုးေရဆူလာလွ်င္ ငါးမ်ားကိုပန္းကန္ထဲသို႕ထည့္ျပီး အေအးခံထားပါ။
ငါးမ်ားေအးလာလွ်င္ အ႐ိုးသပ္သပ္ အသားသပ္သပ္ ႏႊင္ထားေပးပါ။
ငါး႐ိုးမ်ားကို ေရငင္ပါ၊ျပီးလွ်င္ ထိုေရကို ငါးျပဳတ္အိုးထဲသို႕ ထည့္ျပီးဆူေအာင္ ထပ္တည္ပါ။
(ဟင္းခါးတြင္ ျပန္သုံးရန္ ျဖစ္ပါသည္)
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၆လုံးကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ၄စိတ္စိတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴၾကီးၾကီးတစ္လုံးခြဲကို အခြံႏႊာျပီး ေရေဆးထားပါ။
က်န္တဲ့စပါးလင္ အရြယ္ေတာ္၄ေခ်ာင္းကို ေရေဆးျပီးပါးပါးလွီးထားပါ။
ငါးျပဳတ္အိုးထဲမွ ဂ်င္းကိုဆယ္ပါ။
ၾကိတ္စက္ထဲသို႕ အဆင္သင့္လုပ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ စပါးလင္ႏွင့္ဆယ္ထားေသာဂ်င္း တို႕ကိုေရျမဳပ္ရုံ ထည့္ျပီးၾကိတ္ပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၁၅က်ပ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ၾကိတ္ထားျပီးသားေတြကို ထည့္ျပီး အဝါရင့္ေရာင္ေျပာင္းျပီး ေျခာက္ေနေအာင္ဆီသက္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ႏႊင္ထားေသာငါးခူအသားမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသက္ပါ။ အနည္းငယ္ေျခာက္လာလွ်င္ ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕ႏွင့္ငံျပာရည္ကို သင့္သလိုထည့္ပါ။ အေနေတာ္ရင္ အိုးကိုခ်လို႕ရပါျပီ။ငါးခူေမႊေၾကာ္ က်က္ပါျပီရွင္။
 
ျမင္းခြါရြက္သုပ္ အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
 
ျမင္းခြါရြက္အရြယ္ေတာ္၂စီး၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ဆီခ်က္အနည္းငယ္
ေဂၚဖီေသးေသးတစ္စိတ္
သံပုရာသီးတစ္လုံး၊
ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၅ေတာင့္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ပဲက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
ေျမပဲဆားေလွာ္ အနည္းငယ္၊
ငါးခူေမႊေၾကာ္ အနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
 
ျမင္းခြါရြက္သုပ္နည္း
 
ျမင္းခြါရြက္အရြယ္ေတာ္၂စီးကို ေရေျပာင္ေအာင္ေဆးျပီးပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
ေဂၚဖီေသးေသးတစ္စိတ္ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း၅ေတာင့္ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
ေျမပဲဆားေလွာ္ အနည္းငယ္ကို မညက္တညက္ခေလးေထာင္းထားပါ။
ဇလုံၾကီးတစ္ခုထဲသို႕ လွီးထားေသာ ျမင္းခြါရြက္၊ၾကက္သြန္နီ၊ေဂၚဖီ၊ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ေထာင္းထားေျမပဲဆားေလွာ္ တို႕ကိုထည့္ပါ။ျပီးလွ်င္ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ပဲက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ ငါးခူေမႊေၾကာ္ အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ဆီခ်က္အနည္းငယ္တို႕ကိုထည့္ျပီး သံပုရာသီးတစ္လုံးကို အေရညွစ္ျပီး သုပ္ပါ။ အေပါ့အငံကို လိုသလိုျပင္ဆင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
 
ဘူးသီးဟင္းခါး အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
 
ဘူးသီးေသးေသးတစ္စိတ္၊
ငါးျပဳတ္ေရ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငရုတ္ေကာင္္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
 

 
ဒီေန႕စီစဥ္တဲ့ ငါးခူေမႊေၾကာ္၊ ျမင္းခြါရြက္သုပ္ႏွင့္ ဘူးသီးဟင္းခါး တို႕ႏွင့္ လူ၅ေယာက္ထမင္းမိန္ေစတယ္ ဆိုရင္ျဖင့္ ဆိုဖီ ပင္ပန္းရက်ိဳးနပ္ပါျပီရွင္။ မအားတဲ့ၾကားကတင္ေပးတာပါ။ အမွားပါရင္ ခြင့္လႊတ္ၾကပါ။
 
 

 

0 comments:

Post a Comment