လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဝက္ကလီစာအစုံ ကီလိုဝက္၊
ဆီ၅က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၆မႊာခန္႕၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ၊္
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ငရုတ္ေကာင္းအျဖဴမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွ
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ခ်က္နည္း
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံးကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၆မႊာကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ဂ်င္းအနည္းငယ္ကိုလည္း အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ဝက္ကလီစာကီလိုဝက္ကို ခုတ္ထစ္ေရေဆးျပီး နႏြင္းအနည္းငယ္၊ဆားအနည္းငယ္၊ပဲ
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၅က်ပ္သားထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ဂ်င္းထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားၾကက္သြန္နီမ်ားကို
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွ
ဝက္ကလီစာက်က္၍ေမႊးလာလွ်င္ ေရကို ဝက္ကလီစာျမဳပ္႐ံုထည့္ျပီး မီးေအးေအးႏွင့္တည္ပါ။
ဟင္းက်က္ေသာအခါ အေရလည္းခမ္း အဆီလဲျပန္ျပီး ေအာက္ကျပထားေသာပံုအတိုင္း ေတြ႕ရပါမယ္ရွင္။
0 comments:
Post a Comment