[u][b]ကန္စြန္းရြက္၊ငါးပိအစပ္ေ
[u][u]ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား[/u][/
ကန္စြန္းရြက္၁စီး၊
ပုဇြန္ေျခာက္အေနေတာ္၁၀ေကာင္ခန္
ဆီ၂က်ပ္ခြဲသား၊
ၾကက္သြန္နီ၁ျခမ္း၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၅ေတာင့္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
မွ်င္ငါးပိအနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ႏွင့္
နႏြင္းအနည္းငယ္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
[u]ျပင္ဆင္ပံု[/u]
ၾကက္သြန္နီ၁ျခမ္းကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း၅ေတာင့္ကို ေရေဆးျပီး အညွာေျခြထားပါ။
ပုဇြန္ေျခာက္အေနေတာ္၁၀ေကာင္ခန္
မွ်င္ငါးပိအနည္းငယ္ကို ေရစိမ္ထားပါ။
ကန္စြန္းရြက္၁စီး ေျခြျပီးေရေဆးထားပါ။
ေရစိမ္ထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တညက္ေထာင္းပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္း၅ေတာင့္ကိုလဲ ေရာေထာင္းပါ။
[u]ခ်က္ျပဳတ္နည္း[/u]
ဒယ္အိုးထဲ ဆီ၂က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ မညက္တညက္ေရာေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႕ငရုတ္သီးစိမ္းမ်
ေျခာက္၍ေမႊးလာလွ်င္ ငါးပိေရကို သင့္သလိုစစ္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္
ေနာက္ဆုံးမွ ေျခြျပီးေရစစ္ထားတဲ့ ကန္စြန္းရြက္မ်ားကို ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ။
အစိမ္းေရာင္မျပယ္ခင္အိုးကို မီးပိတ္ပါ။
႐ႉး႐ႉးရွဲရွဲနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းျပီး ခံတြင္းျမိန္ေစတဲ့ ဟင္း၁ခြက္ဘဲ ျဖစ္ပါတယ္ရွင္![/color]
0 comments:
Post a Comment