Pages

Sunday, 27 October 2013

ငါးခူစဥ္းေကာ

ငါးခူစဥ္းေကာ
ငါးခူစဥ္းေကာဟင္းအတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ငါးခူကီလိုဝက္
ဆီ၅က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၂လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၅မႊာ၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
စပါးလင္ အရြယ္ေတာ္၁ေခ်ာင္း၊
ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၂လုံးကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္ကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ငါးခူကီလိုဝက္ကို သန္႕စင္ျပီး အလႊာလိုက္လႊာကာ လွီးပါ။ျပီးလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕ႏွင့္နယ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၅က်ပ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္းကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္ငယ္ကိုထည့္
ျပီး ေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ နယ္ထားေသာငါးခူမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသက္ပါ။
အနည္းငယ္ေျခာက္လာလွ်င္ ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕ႏွင့္ငံျပာရည္ကို လိုသလိုထည့္ပါ။
အေနေတာ္ရင္ အိုးကိုခ်ခါနီးရင္ စပါးလင္ အရြယ္ေတာ္၁ေခ်ာင္းကို ေရေဆးထုျပီးထည့္ကာ ခဏထားျပီး ဟင္းအိုးခ်လို႕ရပါျပီ။
ထမင္းျမိန္ေစမဲ့ ငါးခူစဥ္းေကာဟင္းေလးပါရွင္!

0 comments:

Post a Comment