ဤၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္သည္ nnhtun အကူအညီေတာင္းေသာေၾကာင့္ ေရးသားျခင္း
ျဖစ္ပါသည္။ သူခ်က္ျဖစ္မခ်က္ျဖစ္ေတာ့ မသိပါ။ဆိုဖီေတာ့ ပို႕(စ္)တစ္ခု
တိုးသြားပါသည္။
ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
ၾကက္သားရင္အံုသားခ်ည္း၂၀သား၊
ၾကက္သြန္နီဥေသး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ငရုတ္သီးအစိမ္းပြၾကီး၁ေတာင့္ရဲ့တဝက္၊
ပန္းေဂၚဖီအနည္းငယ္၊
တရုတ္မုန္လာအနည္းငယ္၊
နာနတ္သီးအနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ္
ခ႐ုဆီအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ဆန္မႈန္႕မ်ားမ်ား၊
ၾကက္ဥတစ္လုံး၊
ငရုတ္ေကာင္းအျဖဴမႈန္႕အနည္းငယ္၊(အျဖဴမရရင္ အမည္းကိုလဲ သုံးႏိုင္ပါသည္)
ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္၊
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
သၾကားအနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
ၾကက္သားရင္အံုသားခ်ည္း၂၀သားကို
ေရေဆးပါးပါးလွီးျပီးအခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ငရုတ္ေကာင္းအျဖဴမႈန္႕အနည္းငယ္ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ဆားအနည္းငယ္
ၾကက္ဥအကာနဲ႕နယ္ျပီးႏွပ္ထားပါ။ၾကက္သြန္နီဥေသးတစ္လုံးကိုအခြံႏႊာေရေဆးျပီး
၄စိတ္စိတ္ထားျပီးမႊာထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲအခြံႏႊာေရေဆးျပီး
ပါးပါးလွီးထားပါ။
ငရုတ္သီးအစိမ္းပြ၊ပန္းေဂၚဖီ၊တရုတ္မုန္လာ၊နာနတ္သီးတို႕ကို
အေနေတာ္ေလးလွီးထားပါ။ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၁၀သားေလာက္
ထည့္ျပီးအပူေပးပါ။ဇလုံတစ္ခုထဲကို ဆန္မႈန္႕မ်ားမ်ားထည့္ နယ္ထားေသာ
ၾကက္သားတုံးမ်ားကို နည္းနည္းစီ အရည္ေတြမပါေအာင္ယူျပီး အဲဒီအထဲမွာ
ထည့္ျပီးလူးျပီး ေၾကာ္ပါ။
အဝါေရာင္သန္းျပီး ကြၽတ္လာလွ်င္
ၾကက္သားတုံးေလးမ်ားကို ဆယ္ထားျပီးဆီစစ္ထားပါ။ဆီမ်ားကို ခပ္ထုတ္ျပီး
ဒယ္အိုးထဲ၌ဆီ၂က်ပ္ခြဲသားေလာက္ဘဲ ရွိပါေစ။ဒယ္အိုးထဲသို႕ မႊာထားေသာ
ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။ အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ
ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္
ၾကက္သြန္ျဖဴႏြမ္းလာရင္ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊သၾကားအနည္းငယ္၊ပဲငံျပာေရအနည္းငယ္၊ခ႐ုဆီအနည္းငယ္၊ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္၊နဲ႕
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကိုေရေဖ်ာ္ျပီးထည့္၊ ျပီးရင္ျမည္းၾကည့္
လိုတာထပ္ထည့္၊လွီးထားတဲ့
ငရုတ္သီးအစိမ္းပြ၊ပန္းေဂၚဖီ၊တရုတ္မုန္လာ၊နာနတ္သီးတို႕ကိုထည့္ျပီး
အဖုံးအုပ္ျပီး၅မိနစ္ထား။အခ်ိန္ျပည့္ရင္ အရသာထပ္ျမည္းၾကည့္ျပီး
ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားတဲ့ ၾကက္သားတုံးေလးမ်ားကိုထည့္ပါ။၂မိနစ္ေလာက္ထားျပီး
အိုးကိုခ်ပါ။ အနံ႕အရသာႏွင့္ျပည့္စံုေသာ ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ပါရွင္။
Pages
Sunday, 27 October 2013
Blog Archive
-
▼
2013
(67)
-
▼
October
(65)
- မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္(သို႕...
- တရုတ္စတိုင္ ငါးေပါင္း
- ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္ဥပဲျပားတရုတ္ခ်က္
- ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္သြန္မိတ္ေၾကာ္
- တရုတ္စတိုင္ ငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္!
- ပုဇြန္ထုတ္ျပဳတ္ေၾကာ္!
- ဝက္+ပဲငါးပိ အခ်ိဳခ်က္(သို႕) တရုတ္ခ်က္
- မေလးစတိုင္ ကန္ပံုငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
- ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္၊ ပဲဟင္းခ်ိဳနဲ႕ ငရုတ္သီးဆားေထာင္း
- ၾကက္သား ကာလသားဟင္း
- ဝက္သားအခ်ိဳခ်က္(သို႕) တရုတ္ခ်က္
- အရသာရွိျပီး အျမန္စားႏိုင္ေသာ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္နည္း
- ပုဇြန္ဂြက္ေၾကာ္သုပ္
- သံပုရာခ်ဥ္သုပ္နဲ႕ပုတက္စာဟင္းခါး
- ငရုတ္သီးစိမ္း ငါးပိခ်က္
- ကိုက္လံေၾကာ္နည္း
- အပ်င္းဆိုဖီရဲ့ ေဂၚဖီေၾကာ္နည္း
- ငါးရံ့ႏွင့္သရက္သီး ဆီျပန္ေရက်န္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
- ငါးျခစ္ငါးဆုတ္လုံးအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း
- ေဂၚဖီဟင္းခါးႏွင့္ ၾကက္အေရခြံသုပ္
- ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
- ဘဲသားဆီျပန္ဟင္း
- ခ႐ုျပဳတ္ႏွင့္အခ်ဥ္ေရ
- ေျပာင္းဖူးေၾကာ္
- အလြန္လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး ထမင္းစားေကာင္းေစေသာနည္း
- ပုဇြန္ေၾကာ္ႏွင့္အာလူးေၾကာ္
- ျမင္းခြါရြက္နဲ႕ေရွာက္သီးအေရာသုပ္
- ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္
- ႏို႕စိမ္းေက်ာက္ေက်ာျပဳလုပ္နည္း
- ျမန္ေကာင္းလြယ္ကူတဲ့ ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္ေလး
- ဝက္နံ႐ိုးအာလူးဟင္းဆီျပန္
- ဝက္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္
- ပုဇြန္ေျခာက္အခ်ိဳေၾကာ္နဲ႕ငါးပိေကာင္အစပ္ေၾကာ္
- ေခြၽတာေရးဟင္း
- ထမင္းသုတ္
- ဝက္ကလီစာအခ်ိဳခ်က္
- ဝက္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
- ကုလားပဲသုတ္
- ဇရစ္ဖူးအစပ္ေၾကာ္
- စားေတာ္ပဲၿပဳတ္
- ငါးဇင္႐ိုင္းဆီျပန္ေရက်န္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
- ငါးေျပမအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း
- ကိုက္လံေၾကာ္နဲ႕ပုဇြန္စိတ္ေၾကာ္
- "ငါးဖယ္ျခစ္ဆီျပန္ဟင္း၊ ပဲစိမ္းဗူးေၾကာ္၊မရမ္းသီးငါး...
- ငါးခူေၾကာ္ႏွင့္ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း!
- ကင္ပြန္းရြက္ေၾကာ္
- အိမ္ျဖစ္ထမင္းေၾကာ္
- ခ်ဥ္ငံစပ္ဝက္ေခါက္သုပ္
- ကန္စြန္းရြက္၊ငါးပိအစပ္ေၾကာ္
- ၾကက္သားႏွင့္ဂ်ဴးဖူးေၾကာ္
- မေလးစတိုင္ပုဇြန္အစပ္ခ်က္(သို႕)Nasi Paprik Udang Pedas
- မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးအစပ္ခ်က္(သို႕)Nasi Paprik Sot...
- ျမန္ေကာင္းလြယ္ကူ ခ်ဥ္ငံစပ္လၻက္သုပ္
- ငါးဖယ္ျခစ္ဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္
- ငါးခူစဥ္းေကာ
- ဝက္ေခါင္းသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္
- ငါးသားေလာက္ကို ႐ိုး႐ိုးထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႕ေပါင္းတဲ့...
- ဝက္သားဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ ဘံုလံုသီးအခ်ိဳခ်က္ဟင္း
- ငါးပုတ္သင္ အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း
- ကန္စြန္းရြက္အခ်ိဳေၾကာ္
- ငါးခူေမႊေၾကာ္၊ ျမင္းခြါရြက္သုပ္ႏွင့္ ဘူးသီးဟင္းခါး
- ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္
- အသုပ္စံု
- ၾကက္႐ိုး၊ပဲသုပ္
- ေဝဒနာေဟာင္းရဲ့နိဂုံး
-
▼
October
(65)
0 comments:
Post a Comment