ဒီ၁ခါေတာ့ ကြၽန္မအေဆာင္ေန ေက်ာင္းသူဘဝတုန္းက ၁လ၁ခါ မစားဘဲမေနႏိုင္တဲ့ စံရိပ္ျငိမ္က ဓႏုျဖဴေဒၚေစာရီဆိုင္ရဲ့ ပုဇြန္ထုတ္ျပဳတ္ေၾကာ္နည္းေလးပါ။
ကြၽန္မကအစပ္ မစားရမေနႏိုင္သူမို႕ ငရုတ္သီးစိမ္းေလး ထည့္ျပီးခ်က္ထားပါတယ္။
ဓႏုျဖဴေဒၚေစာရီဆိုင္ကေတာ့ အခ်ိဳခ်က္ေလးပါ။
ပုဇြန္ထုတ္ျပဳတ္ေၾကာ္!
ပုဇြန္ထုတ္ျပဳတ္ေၾကာ္အတြက္ ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
ပုဇြန္ထုတ္၆၀၀ဂရမ္၊
ဆီ၅က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၂လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၅မႊာခန္႕၊
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၉ေတာင့္ႏွင့္
ရွမ္းနံနံ အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ပုဇြန္ကို ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး ေခ်းအိမ္ထုတ္ထားေပးျပီး သန္႕စင္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၂လုံးကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္ကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ရွမ္းနံနံ အနည္းငယ္ကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း၉ေတာင့္ကို အညွာေခြၽျပီး ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၅က်ပ္သားေလာက္ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္းကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကိုထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ပုဇြန္၊ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္
ေမႊးျပီးေျခာက္လာလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အဖုံးအုပ္ခါ ေရခန္းေအာင္ တည္ေပးပါ။
ေရမကုန္တကုန္အခ်ိန္တြင္ အေပါ့အငန္ျမည္းျပီး ပါးပါးလွီးထားေသာ ရွမ္းနံနံကိုအုပ္ပါ။
ဤတြင္ ပုဇြန္ထုတ္ျပဳတ္ေၾကာ္ ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းျပီးပါျပီရွင္။
0 comments:
Post a Comment