လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ဥ၃လုံး၊
ပဲဇံလက္တစ္ဆုတ္၊
အာလူးအလုံးၾကီးတစ္လုံး၊
ေဂၚရဂါးသီးအလုံးေသးေသးတစ္လုံး၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လုံး၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၃ေတာင့္၊
ဆီ၅က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္ျခမ္း၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
တံုရမ္းအႏွစ္အနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွ
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ျပင္ဆင္ပုံ
ၾကက္ဥ၃လုံးကိုျပဳတ္ထားပါ။ ပဲဇံလက္တစ္ဆုတ္ကိုလဲ အျခမ္းမပ်က္ ႏူးသည္အထိျပဳတ္ပါ။
ၾကက္ဥႏွင့္ပဲမ်ားျပဳတ္ေနစဥ္
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္ျခမ္းကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
အာလူးအလုံးၾကီးတစ္လုံးကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေလးစိတ္စိတ္ထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လုံးကို ေရေဆးျပီးပါးပါးလွီးထားပါ။
ေဂၚရဂါးသီးအလုံးေသးေသးတစ္လုံးကိ
ငရုတ္သီးစိမ္း၃ေတာင့္ကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ခ်က္နည္း
ၾကက္ဥမ်ားက်က္လွ်င္ အခြံႏႊာျပီး တျခမ္းျခမ္းထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၅က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ျခမ္းထားေသာ ၾကက္ဥမ်ားကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
အေရတင္း႐ံုေလး ျဖစ္လာလွ်င္ ဆယ္ထားျပီး အာလူးမ်ားကို ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ။
အေရတင္း႐ံုေလး မက်က္တက်က္ျဖစ္လာလွ်င္ ဆယ္ထားျပီး
ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားၾကက္သြန္နီမ်ားကို
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ငရုတ္သီးအစိမ္းဳမႈန္
ထို႕ေနာက္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ျပီး လိတ္ေနေအာင္ ဆီသက္ေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိတ္လာလွ်င္ လွီးထားေသာေဂၚရဂါးသီးႏွင့္ ေၾကာ္ထားေသာ အာလူးမ်ားကိုထည့္ျပီး ဆီသက္ပါ။
ျပီးေနာက္ ျပဳတ္ထားေသာပဲႏွင့္ အရည္မ်ားကိုေလာင္းထည့္ပါ။ဆား
ဟင္းအိုးဆူလာလွ်င္ အေပါ့အငံအေနေတာ္ျပင္ျပီး ၾကိဳက္တတ္လွ်င္ ကုလားေလးမဆလာ အထုပ္ေသးတစ္ထုပ္ကို ေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ဒါဆိုရင္ အနံ႕၊အရသာနဲ႕ျပည့္စံုတဲ့ ေခြၽတာေရး ဟင္းတစ္ခြက္ ျဖစ္လာျပီေပါ့ေနာ္!
0 comments:
Post a Comment