Pages

Sunday, 27 October 2013

ငါးခူေၾကာ္ႏွင့္ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း!

ခုတေလာ ေဒၚဆိုဖီ ဘာကိုမွလုပ္ခ်င္ကိုင္ခ်င္စိတ္ မရွိဘဲ စိတ္ေလေနပါတယ္။ ဘယ္သူ႕ကို ရန္စရင္ေကာင္းမလဲ? စဥ္းစားေသးတယ္။ ဒါေပမဲ့ စိတ္ကပ်င္းပ်င္းနဲ႕ ဟင္းဘဲခ်က္ေတာ့မယ္လို႕ ဆုံးျဖတ္ခ်က္ခ်လိုက္တယ္။ လာေရာက္ သားရည္ယိုၾကပါကုန္!
ဒီေန႕ခ်က္မဲ့ဟင္းကေတာ့ ငါးခူအသားကို ေၾကာ္ျပီး  ငါးခူေခါင္းနဲ႕အျမႇီးကို မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႕ခ်က္ပါမယ္။

ငါးခူေၾကာ္ႏွင့္ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း
ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
ငါးခူ အရြယ္ေတာ္၄ေကာင္၊
မွ်စ္ခ်ဥ္၃၀၀ဂရမ္၊
ဆီ၅က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၃ေတာင့္၊
နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္။

ငါးခူကို ခုတ္ထစ္ေရေဆးျပီး ဆား၊နႏြင္း၊အခ်ိဳမႈန္႕၊ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕ ႏွင့္ အေနေတာ္နယ္ထားပါ။
ျပီးလွ်င္ အသားသပ္သပ္၊ငါးခူေခါင္းနဲ႕အျမႇီ
းကို သပ္သပ္ဖယ္ထားေပးပါ။
ဂ်င္းအနည္းငယ္ကိုေထာင္းထားျပီးသပ္သပ္ထားပါ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလဲ ေထာင္းထားျပီးသပ္သပ္ထားပါ၊
ၾကက္သြန္နီႏွစ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း၃ေတာင့္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
မွ်စ္ခ်ဥ္၃၀၀ဂရမ္ကို ေရေဆးထားပါ။

ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၁၀သားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ အိုးထဲသို႕ နယ္ျပီးသား ငါးခူအသားမ်ားကို ေရစစ္ျပီးထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ၾကာလွ်င္ အထပ္ေအာက္လွန္ေပးပါ။
အဝါေရာင္သန္းလာျပီး ကြၽပ္လာလွ်င္ ခ်လို႕ရပါျပီ။
ဆီမ်ားကို ခပ္ထုတ္ျပီး ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီ၅က်ပ္သားေလာက္ဘဲရွိပါေစ။

ငါးခူေခါင္း၊အျမႇီးနဲ႕ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း ခ်က္ျပဳတ္နည္း

ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၅က်ပ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားျပီးသား ဂ်င္းအနည္းငယ္ကို တစ္ထည့္ပါ
အနည္းငယ္ကြၽပ္လာမွ ေထာင္းထားျပီးသား ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အဲဒီ၂ခုႏြမ္းျပီးေမႊးလာမွ လွီးျပီးသားၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျပီး ဆီသက္ပါ။
ႏြမ္းလာလွ်င္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ကိုထည့္ျပီး
နယ္ထားေသာ ငါးခူေခါင္းနဲ႕အျမႇီးမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသက္ပါ။
ျပီးရင္ ေရေဆးထားေသာ မွ်စ္ခ်ဥ္မ်ားကိုထည့္ျပီး ဆီသက္ေပးပါ။
၅မိနစ္ေလာက္ၾကာလွ်င္ ေရကိုျမဳတ္႐ံုေလးထည့္ပါ။
ဟင္းရည္ဆူလာရင္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ပါ။
ေရခန္းျပီးဆီျပန္လာရင္ အေပါ့အငံျမည္း လိုတာထပ္ထည့္ပါ။
ဟင္းေတြ က်က္ရင္ျဖင့္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ ခံတြင္းျမိန္စြာ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီရွင္!

0 comments:

Post a Comment