Pages

Sunday, 27 October 2013

ခ်ဥ္ငံစပ္ဝက္ေခါက္သုပ္

မေန႕ကေပါ့၊ ငါးဖယ္ျခစ္အခ်ဥ္ဆီျပန္ခ်က္ျပီး ပဲဇံနဲ႕ၾကာဇံအေရာ ဟင္းခ်ိဳေလးခ်က္လိုက္တယ္။ ေဒၚဆိုဖီရဲ့ ထုံးစံၾကီးအတိုင္း ဟင္းေတြမစားခ်င္ဘူး။ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ ၁ခုခုလုပ္စားဖို႕ အၾကံထုတ္တယ္။ ေဟာသတိရပါျပီ။ ဟိုေန႕ကဝက္သားဝယ္ရင္း ေတာင္းလာတဲ့ဝက္ေခါက္ေတြကိုေလ။ အဲဒါကို ျပဳတ္ျပီးအသုပ္လုပ္စားပစ္ေတာ့မယ္ စိတ္ကူးလိုက္တာပါဘဲ။ ပထမဆုံးဝက္ေခါက္ေတြကို ေရေဆးျပီးျပဳတ္ပါတယ္။ျပဳတ္ျပီး
ရင္ဆယ္ျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီး အေအးခံထားပါတယ္။ ေလသလပ္သြားရင္  ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ေလးေတြက မာျပီးထုတ္ထုတ္ ထုတ္ထုတ္နဲ႕ ပိုျပီးစားလို႕ေကာင္းပါတယ္။ဝက္ေခါက္ေလးေတြကို ိုပါးပါးလွီးျပီး၊သခြါးသီးနည္းနည္း၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးနည္းနည္း၊ငရုတ္သီးစိမ္း၂ေတာင့္နဲ႕ ၾကက္သြန္နီတစ္လုံးကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
ျပီးရင္အဲဒါေတြထဲကို ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ပဲက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊  ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္၊သံပုရာသီး၁စိတ္နဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ဆီခ်က္အနည္းငယ္တို႕ကိုထည့္ျပီး သုပ္ပါ။ကိုယ္ၾကိဳက္တတ္သလို ခ်ိန္ဆျပီးသုပ္ရင္ျဖင့္ ခံတြင္းေတြ႕စရာ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ေလး ျဖစ္လာမွာပါရွင္။ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္း အေနေတာ္ဘဲမို႕ စားလို႕ရပါျပီရွင္!

0 comments:

Post a Comment