ကိုက္လံေၾကာ္နည္း
ကိုက္လံေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ကိုက္လံ၂စီး၊
ဆီငါးမတ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥေသးတစ္ျခမ္း၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕ အနည္းငယ္၊
ဆား အနည္းငယ္၊
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ခ႐ုဆီအနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ကိုက္လံကိုလွီးျဖတ္ျပီး တစ္ေရစိမ္ထားပါ။
အရြက္ထဲမွ သဲမ်ားေျပာင္သြားေစရန္ ျဖစ္ပါသည္။
ၾကက္သြန္နီဥေသးတစ္ျခမ္းကို အစိတ္စိတ္အမႊာမႊာ ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာကို ေထာင္းထားပါ။
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကို ေရေဖ်ာ္ထားပါ။
ေၾကာ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီငါးမတ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားျပီးသားၾကက္သြန္ျဖဴကို
ႏြမ္းျပီးေမႊးလာလွ်င္လွီးျပီးသာ
ျပီးလွ်င္ လွီးျဖတ္ထားေသာကိုက္လံမ်ားကို
အခ်ိဳမႈန္႕၊ဆားနဲ႕ပုဇြန္ေျခာက္
အဖုံးမအုပ္ပါႏွင့္ အစိမ္းေရာင္မပ်က္ေစရန္ ျဖစ္ပါသည္။
အရြက္ႏြမ္းျပီးေမႊးလာလွ်င္ ခ႐ုဆီအနည္းငယ္ကိုထည့္ပါ။
အေပါ့အငံျမည္းျပီး အိုးခ်ခါနီးမွ ေကာ္ရည္အနည္းငယ္ကို ေလာင္းပါ။
ကိုက္လံေၾကာ္ပူပူေလးရပါျပီရွင္။
ပုဇြန္စိတ္ေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ပုဇြန္စိတ္၃၀၀ဂရမ္၊
ဆီငါးက်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
တုမ္ရမ္းအႏွစ္ အနည္းငယ္၊
ဆား အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္ႏွင့္
ငရုတ္သီးအစိန္းမႈန္႕အနည္းငယ္တို
ျပင္ဆင္ပံု
ပုဇြန္စိတ္၃၀၀ဂရမ္ကို ကိုင္၊ေရေဆးျပီး ဆား၊နႏြင္း၊အခ်ိဳမႈန္႕တို႕ ႏွင့္ အေနေတာ္နယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာကို အခြံႏႊာ ေရေဆးေထာင္းျပီး သပ္သပ္ထားပါ၊
ၾကက္သြန္နီတစ္လံုးကိုလဲ အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီးပါးပါးလွီးထားပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၅က်ပ္သားကို ထည့္ပါ။ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားျပီးသား ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏြမ္းျပီးေမႊးလာမွ လွီးျပီးသားၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျ
ႏြမ္းလာလွ်င္ င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ကို
နယ္ထားေသာ ပုဇြန္စိတ္မ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသက္ပါ။
ဆီသက္ေနစဥ္ တုမ္ရမ္းအႏွစ္ အနည္းငယ္ကို ထည့္ပါ။ ေနာက္ထပ္၅မိနစ္ေလာက္ထားရင္ က်က္ပါျပီ။
0 comments:
Post a Comment