Pages

Monday, 28 October 2013

တရုတ္စတိုင္ ငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္!

ဖန္စီဝိုင္းေတာ္သားအားလုံး မဂၤလာအေပါင္းႏွင့္ ျပည့္စံုၾကပါေစရွင္!
ဒီအပတ္ဂ်ာနယ္အတြက္ ဆိုဖီ့ရဲ့ကြၽမ္းက်င္ရာ၊လိမၼာရာျ
ဖစ္တဲ့ "ခ်က္ျပဳတ္ျခင္း အႏုပညာ"နဲ႕ တင္ဆက္ေပးပါရေစရွင္!
ဒီအပတ္ဂ်ာနယ္အတြက္ ဆိုဖီခ်က္မဲ့ဟင္းကေတာ့ တရုတ္စတိုင္ ငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ဘဲ ျဖစ္ပါတယ္ရွင္!

တရုတ္စတိုင္ ငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္!
(ဟီး! ျမန္မာလို အဲဒီလိုလို႕ဘဲ ထင္ပါတယ္)

ငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
သာလာပီးယားငါးပန္းေရာင္ ကီလိုဝက္တစ္ေကာင္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လုံး၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
သၾကားအနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ္
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
တုန္ရမ္းအႏွစ္ အနည္းငယ္၊
ငရုတ္ေကာင္းအျဖဴမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။


ခ်က္ျပဳတ္နည္း

ငါးကို သန္႕စင္ျပီး ဓားႏွင့္အနည္းငယ္ မႊန္းပါ။ျပီးလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ နယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကိုအခြံႏႊာေရေဆးျပီး ၄စိတ္စိတ္ထားျပီးမႊာထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာႏွင့္ဂ်င္းကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လုံးကို အေနေတာ္လွီးထားပါ။




ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီႏွစ္ဆယ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နယ္ထားေသာငါးကိုထည့္ျပီး ကြၽတ္ေနေအာင္ ေၾကာ္ပါ။

ငါးကြၽတ္လွ်င္ ဆယ္ထားျပီး ဆီမ်ားကို ခြဲထားပါ။ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီႏွစ္က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္းႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ မႊာထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။ အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ပါ။တုန္ရမ္းအႏွစ္ အနည္းငယ္၊ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္၊ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊သၾကားအနည္းငယ္၊ပဲငံျပာေရအနည္းငယ္နဲ႕ ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကိုေရေဖ်ာ္ျပီးထည့္ပါ။


 ျပီးရင္ျမည္းၾကည့္ လိုတာထပ္ထည့္ အေနေတာ္ရင္ ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားတဲ့ငါးေၾကာ္ေပၚကို ေလာင္းလိုက္ပါ။ ဤကဲ့သို႕ ပံုပါအတိုင္းျမင္ရပါမယ္ရွင့္!

0 comments:

Post a Comment