Pages

Sunday, 27 October 2013

ဝက္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္

ဝက္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္

ဆီ၂က်ပ္ခြဲသား၊
ဝက္ၾကိတ္သား၂၀၀ဂရမ္၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
မုန္လာဥနီတစ္လုံး၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစိမ္းတစ္လုံး၊
ပဲသီး၃ေတာင့္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ္
ခ႐ုဆီအနည္းငယ္၊
ရွာလကာရည္အနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
ၾကက္ဥတစ္လုံး၊
ငရုတ္ေကာင္းအျဖဴမႈန္႕အနည္းငယ္၊(အျဖဴမရရင္ အမည္းကိုလဲ သုံးႏိုင္ပါသည္)
ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္ႏွင့္
သၾကားအနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။





ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
ဝက္ၾကိတ္သား၂၀၀ဂရမ္ကို အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ငရုတ္ေကာင္း
အျဖဴမႈန္႕အနည္းငယ္ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ဆားအနည္းငယ္ ၾကက္ဥအကာနဲ႕နယ္ျပီးႏွပ္ထားပါ။ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကိုအခြံႏႊာေရေဆးျပီး ၄စိတ္စိတ္ထားျပီးမႊာထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲအခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
္မုန္လာဥနီ၊ပဲသီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႕ကို အေနေတာ္ေလးလွီးထားပါ။ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၁၀သားေလာက္ ထည့္ျပီးအပူေပးပါ။ နယ္ျပီးႏွပ္ထားေသာဝက္ၾကိတ္သားမ်ားကို လုံးျပီးေၾကာ္ပါ။
အဝါေရာင္သန္းျပီး ကြၽတ္လာလွ်င္ ဝက္သားလုံးေလးမ်ားကို ဆယ္ထားျပီးဆီစစ္ထားပါ။ဆီမ်ားကို ခပ္ထုတ္ျပီး ဒယ္အိုးထဲ၌ဆီ၂က်ပ္ခြဲသားေလာက္ဘဲ ရွိပါေစ။ဒယ္အိုးထဲသို႕ မႊာထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။ အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္  ၾကက္သြန္ျဖဴႏြမ္းလာရင္ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊သၾကားအနည္းငယ္၊ပဲငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ခ႐ုဆီအနည္းငယ္၊ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္၊ရွာလကာရည္အနည္းငယ္နဲ႕ ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကိုေရေဖ်ာ္ျပီးထည့္၊ ျပီးရင္ျမည္းၾကည့္ လိုတာထပ္ထည့္၊လွီးထားတဲ့မုန္လာဥနီ၊ပဲသီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး တို႕ကိုထည့္ျပီး အဖုံးအုပ္ျပီး၅မိနစ္ထား။အခ်ိန္ျပည့္ရင္ အရသာထပ္ျမည္းၾကည့္ျပီး ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားတဲ့  ဝက္သားလုံးေလးမ်ားကိုထည့္ပါ။၂မိနစ္ေလာက္ထားျပီး အိုးကိုခ်ပါ။ အနံ႕အရသာႏွင့္ျပည့္စံုေသာ ဝက္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ကို ေအာက္ပါပံုေလးအတိုင္း ျမင္ၾကရပါမယ္ရွင္!

0 comments:

Post a Comment