Pages

Tuesday, 22 October 2013

အသုပ္စံု

အင္း!မခ်က္တာၾကာလို႕ မ်က္စိေနာက္ သက္သာျပီး ေဒၚဆိုဖီကို ေမ့ေနၾကျပီ ထင္တယ္ေနာ္!
ဒီေန႕ေတာ့ ကိုယ္ပိုင္စတိုင္ အသုပ္စံုေလးသုပ္လိုက္ဦးမယ္ အဟီး!
ဒီအသုပ္စံုက လက္ဝင္တယ္ထင္ရေပမဲ့ ပစၥည္္းေတြ အဆင္သင့္ရွိရင္ ၁နာရီအတြင္း ျပီးပါတယ္။
ေဒၚဆိုဖီ အခ်ိန္ေတြ အေတာ္အားေနလား မေမးနဲ႕ဦးေနာ္!
မနက္၈ကေန ည၉နာရီအထိ အလုပ္ျပန္စေနျပီ။
ဒီလိုဘဲ အစားအေသာက္အတြက္ဆိုရင္ အားတဲ့အခ်ိန္ေလးမွာ တိုင္ပင္ေလးနဲ႕ လုပ္လိုက္ေတာ့တာ ပါဘဲေလ။
ပထမရက္ေတြတုန္းက အိမ္နားမွာအသုပ္ေရာင္းတဲ့သူဆီက တို႕ဖူးသုပ္ဝယ္စားတာ အရမ္းကိုခံတြင္းေတြ႕မိတယ္ေလ။
ေနာက္ရက္ေတြေမးတိုင္း တို႕ဖူးသုပ္ကုန္ေနျပီ ဆိုတာခ်ည္းဘဲ။
ဒီေတာ့ကိုယ့္ဘာသာ တို႕ဖူးက်ိဳျပီး ခဲတာနဲ႕ တို႕ဖူးသုပ္လုပ္စားတယ္။
အရင္ရက္ကက်န္တဲ့ တို႕ဖူးကိုလွီး။
အာလူးေသးတစ္လုံးကို ျပဳတ္ျပီး ပါးပါးလွီး။
 ၾကက္သြန္နီတစ္ျခမ္းကိုပါးပါးလွီး။
ေခါက္ဆြဲနည္းနည္းနဲ႕ ၾကာဇံနည္းနည္းကို ေရေႏြးေျဖာ။
ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေႏြးေျဖာ
ပဲျပားကိုေၾကာ္ျပီး ပါးပါးလွီး။
ပံုမွာျပထားတဲ့အတိုင္းကို စံုသလိုဘဲေနာ္!

ျပီးရင္အဲဒါေတြထဲကို ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ပဲက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊  ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ငရုတ္ဆီအနည္း
ငယ္၊မန္က်ည္းရည္အနည္းငယ္၊ငရုတ္သီးဆီခ်က္အနည္းငယ္နဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ဆီခ်က္အနည္းငယ္တို႕ကိုထည့္ျပီး သုပ္ပါ။
အေပၚယံကေန ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေလးေတြျဖဴး
အရသာက ခ်ဥ္ငံစပ္ အေနေတာ္ဘဲမို႕ စားလို႕ရပါျပီရွင္!
 အသုပ္စံုေလးနဲ႕တြဲစားဖို႕ဘူးသီးဟင္းခါးေလးအျမန္ခ်က္ပါတယ္။
ေရကိုဆူေအာင္ ထပ္တည္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ဘူးသီးေသးေသးတစ္စိတ္ကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးစိတ္ထားပါ။ေရဆူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ စိတ္ထားေသာဘူးသီးမ်ားကို ထည့္ပါ။
ထပ္ဆူလာျပီး ဘူးသီးမ်ားႏူးလာလွ်င္ အေပါ့အငံအတြက္ ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္ ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕ကို သင့္သလိုထည့္ပါ။
 ေနာက္ဆုံးမွ ငရုတ္ေကာင္္းမႈန္႕အနည္းငယ္ကို ခတ္ပါ။
ဘူးသီးဟင္းခါး က်က္ပါျပီရွင္။

0 comments:

Post a Comment