အလုပ္ေတြ မအားလို႕ မေရးျဖစ္တာ ၾကာသြားတယ္။
အားလုံး အားလုံး ေသြ႕ပုခ်ိ!
ဒီေန႕ေတာ့ ငါးဖယ္ျခစ္ဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ ေၾကာ္ပါမယ္ရွင္!
ငါးဖယ္ျခစ္ဆီျပန္ဟင္းအတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ငါးဖယ္ျခစ္၂၀သား
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကီးၾကီး၁လုံးတို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကီးၾကီး၁လုံးတို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္ကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကီးၾကီး၁လုံးကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ငါးဖယ္ျခစ္၂၀သားကို ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ေထာင္းထားပါ။
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္ကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကီးၾကီး၁လုံးကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ငါးဖယ္ျခစ္၂၀သားကို ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ေထာင္းထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီတစ္ဆယ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ေထာင္းထားေသာ ငါးဖယ္ျခစ္မ်ားကို လုံးျပီး ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေျဖးညင္းစြာထည့္ျပီး မီးေအးေအးႏွင့္ ေၾကာ္ပါ။
(ငါးဖယ္ျခစ္မ်ားကို လုံးေသာအခါ လက္တြင္ကပ္မေနေစရန္ ဆီ(သို႕) ငံျပာရည္ကို လက္တြင္စြတ္၍ ကိုင္ပါ)
အဝါေရာင္သန္းျပီး အေပၚယံကြၽတ္လာလွ်င္ ဆယ္ထားပါ။
ေထာင္းထားေသာ ငါးဖယ္ျခစ္မ်ားကို လုံးျပီး ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေျဖးညင္းစြာထည့္ျပီး မီးေအးေအးႏွင့္ ေၾကာ္ပါ။
(ငါးဖယ္ျခစ္မ်ားကို လုံးေသာအခါ လက္တြင္ကပ္မေနေစရန္ ဆီ(သို႕) ငံျပာရည္ကို လက္တြင္စြတ္၍ ကိုင္ပါ)
အဝါေရာင္သန္းျပီး အေပၚယံကြၽတ္လာလွ်င္ ဆယ္ထားပါ။
ငါးဖယ္ငါးဆုပ္လုံးမ်ား ေၾကာ္ျပီးေသာအခါ ဒယ္အိုးထဲမွ ဆီမ်ားကိုသပ္သက္ခပ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီႏွစ္က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္းကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီႏွစ္က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္းကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္ငယ္ကိုထည့္ ျပီး ေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္း၍လိတ္လာလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ ႏွင့္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္တို႕ကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဟင္းရည္ဆူေအာင္တစ္တည္ေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္း၍လိတ္လာလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္
ျပီးလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဟင္းရည္ဆူေအာင္တစ္တည္ေပးပါ။
ဟင္းရည္ဆူေသာအခါ ေၾကာ္ထားေသာ ငါးဖယ္ငါးဆုပ္လုံးမ်ားကို ထည့္ျပီး ဟင္းရည္ဆူေအာင္ ထပ္္တည္ေပးပါ။
ဟင္းရည္ဆူေသာအခါ အေပါ့အငန္ျမည္းျပီး ဒယ္အိုးကိုခ်လို႕ရပါျပီ။
ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၁စီး
မွ်စ္ႏု စိတ္ျပီးသား ၅က်ပ္သားခန္႕၊
ပုဇြန္စိတ္၁၀သား၊(ပုဇြန္စိတ္ မရလွ်င္ ပုဇြန္ေျခာက္ကို သုံးႏိုင္ပါသည္)
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၁၀ေတာင့္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္ႏွင့္
ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၁စီး
မွ်စ္ႏု စိတ္ျပီးသား ၅က်ပ္သားခန္႕၊
ပုဇြန္စိတ္၁၀သား၊(ပုဇြန္စိတ္
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၁၀ေတာင့္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္ႏွင့္
ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း၁၀ေတာင့္ကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ပုဇြန္စိတ္၁၀သားကို ဆိတ္၍္ေရေဆးျပီး ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ နယ္ထားပါ။
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၁စီးကို အရြက္ေခြၽျပီးေရေဆးထားပါ။
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း၁၀ေတာင့္ကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ပုဇြန္စိတ္၁၀သားကို ဆိတ္၍္ေရေဆးျပီး ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ နယ္ထားပါ။
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၁စီးကို အရြက္ေခြၽျပီးေရေဆးထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီႏွစ္က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကိုထည့္ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ား ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္ငယ္ကိုထည့္ ျပီး ေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ နယ္ထားေသာ ပုဇြန္စိတ္မ်ားကို ထည့္ပါ။
ေျခာက္၍အနံ႕ ေမႊးလာလွ်င္ ေခြၽထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္မ်ားႏွင့္ စိတ္ျပီးသားမွ်စ္ႏုကို ထည့္ပါ။
ႏြမ္း၍လိတ္လာလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ ၊ ေရႏွင့္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္တို႕ကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ေျခာက္ေျခာက္ကေလးျဖစ္လာလွ်င္ ခ်လိုရပါျပီရွင္။
ေနမေကာင္းတဲ့ၾကားမွ မ်က္လုံးကိုအတင္းျပဴးျပီး ႐ိုက္ေနရတာပါ။ အမွားပါရင္ ခြင့္လႊတ္ၾကပါေနာ္!
အားလုံးခံတြင္းျမိန္ၾကပါေစေနာ္!
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကိုထည့္ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ား ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္ငယ္ကိုထည့္
ျပီးလွ်င္ နယ္ထားေသာ ပုဇြန္စိတ္မ်ားကို ထည့္ပါ။
ေျခာက္၍အနံ႕ ေမႊးလာလွ်င္ ေခြၽထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္မ်ားႏွင့္ စိတ္ျပီးသားမွ်စ္ႏုကို ထည့္ပါ။
ႏြမ္း၍လိတ္လာလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္
ေျခာက္ေျခာက္ကေလးျဖစ္လာလွ်င္ ခ်လိုရပါျပီရွင္။
ေနမေကာင္းတဲ့ၾကားမွ မ်က္လုံးကိုအတင္းျပဴးျပီး ႐ိုက္ေနရတာပါ။ အမွားပါရင္ ခြင့္လႊတ္ၾကပါေနာ္!
အားလုံးခံတြင္းျမိန္ၾကပါေစေနာ္!
0 comments:
Post a Comment