ဒီအပတ္ဂ်ာနယ္အတြက္ ဆိုဖီ့ရဲ့ကြၽမ္းက်င္ရာ၊လိမၼာရာျ
ဒီအပတ္ဂ်ာနယ္အတြက္ ဆိုဖီခ်က္မဲ့ဟင္းကေတာ့ ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္ဥပဲျပားကို ေကာ္ရည္ေလးနဲ႕တရုတ္စတိုင္ခ်က္မွ
ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္ဥပဲျပားတရုတ္ခ်
ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္ဥပဲျပားတရုတ္ခ်
ၾကက္ဥပဲျပား၃ခု၊
ၾကက္သား ၁၀၀ဂရမ္၊
ဆီငါးမတ္သား၊
ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ဆား အနည္းငယ္၊
သၾကားအနည္းငယ္
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ပဲငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ၾကက္ဥပဲျပား၃ခုကို အေနေတာ္လွီးထားပါ။
ၾကက္သား ၁၀၀ဂရမ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ကို ေထာင္းထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာကို ေထာင္းထားပါ။
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကို ေရေဖ်ာ္ထားပါ။
ေၾကာ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၁၀သားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ လွီးထားေသာၾကက္ဥပဲျပားကို အနည္းငယ္ကြၽပ္ေအာင္ေၾကာ္ပါ။
ထို႕ေနာက္ ဆီမ်ားကိုဖယ္လိုက္ျပီး ဆီငါးမတ္သားေလာက္ဘဲ ထားရွိပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္းမ်ားကိုထည့္ပါ။
ဂ်င္းမ်ားႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားျပီးသားၾကက္သြန္ျဖဴကို
ႏြမ္းျပီးေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ျပီး ဆီသက္ပါ။
ၾကက္သားက်က္လွ်င္ ေကာ္ရည္အနည္းငယ္ကို ေလာင္းပါ။
ျပီးလွ်င္ အနည္းငယ္ကြၽပ္ေအာင္ေၾကာ္ထားေသာ
အခ်ိဳမႈန္႕၊ဆား ႏွင့္သၾကားအနည္းငယ္ တို႕ကိုထည့္ပါ။
အေပါ့အငံျမည္းျပီး အိုးကိုခ်ပါ။
အနံ႕အရသာႏွင့္ ျပည့္စံုျပီး ထမင္းျမိန္ေစမဲ့ ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္ဥပဲျပားတရုတ္ခ်
0 comments:
Post a Comment