Pages

Sunday, 27 October 2013

မေလးစတိုင္ပုဇြန္အစပ္ခ်က္(သို႕)Nasi Paprik Udang Pedas

ျမန္မာဆိုင္ဘာမွ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလုံး မဂၤလာအေပါင္းႏွင့္ ျပည့္စံုၾကပါေစရွင္!
ဒီတစ္ခါျမန္မာဆိုင္ဘာဂ်ာနယ္အတြက္ ဆိုဖီ့ရဲ့ကြၽမ္းက်င္ရာ၊လိမၼာရာျ
ဖစ္တဲ့ "ခ်က္ျပဳတ္ျခင္း အႏုပညာ"နဲ႕ တင္ဆက္ေပးပါရေစရွင္!
အခုဆိုဖီခ်က္မဲ့ဟင္းကေတာ့ ဝက္၊ၾကက္၊အမဲသား မစားတဲ့လူမ်ားအတြက္ စြဲေဆာင္မႈတစ္မ်ိဳးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းေစမွာ အမွန္ျဖစ္ပါတယ္ရွင္!
ဆိုဖီခ်က္မဲ့ဟင္းရဲ့အမည္ကေတာ့ မေလးစတိုင္ပုဇြန္အစပ္ခ်က္(သို႕)Nasi Paprik Udang Pedasလို႕ေခၚပါတယ္ရွင္!

မေလးစတိုင္ပုဇြန္အစပ္ခ်က္(သို႕)Nasi Paprik Udang Pedas


Nasi Paprik Udang Pedasတြင္ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား

ဆီ၂က်ပ္ခြဲသား၊
ပုဇြန္အရြယ္ေတာ္၁၅ေကာင္၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္၊
ပဲသီး၃ေတာင့္၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၁၀ေတာင့္၊
ပန္းေဂၚဖီအနည္းငယ္၊
မွ်င္ငါးပိ္အနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ္္ႏွင့္
ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္
တို႕လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု

ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း ပုဇြန္အရြယ္ေတာ္၁၅ေကာင္ကို အခြံခြၽတ္၊ေခါင္းျဖဳတ္ အျမႇီးခ်န္ ေၾကာခြဲေခ်းထုတ္ျပီး အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ဆားအနည္းငယ္၊နႏြင္းအနည္းငယ္တို႕ႏွင့္ နယ္ျပီးႏွပ္ထားပါ။ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကိုအခြံႏႊာေရေဆးျပီး ၄စိတ္စိတ္ထားျပီးမႊာထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲအခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။ငရုတ္သီးစိမ္း၁၀ေတာင့္ကို အညွာေျခြေရေဆးျပီးေထာင္းထားပါ။ပဲသီး၃ေတာင့္ႏွင့္ပန္းေဂၚဖီအနည္းငယ္တို႕ကို အေနေတာ္ေလးလွီးထားပါ။မွ်င္ငါးပိ္အနည္းငယ္ကို ေရစိမ္ထားေပးပါ။


ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၂က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ျပီးအပူေပးပါ။ဒယ္အိုးထဲသို႕ ပါးပါးလွီးထားေသာဂ်င္းကိုထည့္ပါ၊ျပီးလွ်င္ မႊာထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာငရုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ပါ။မီးအေနေတာ္ႏွင့္ ၂မိနစ္ခန္႕ ဆီသက္ျပီးလွ်င္ နယ္ထားေသာပုဇြန္မ်ားကိုထည့္ျပီး ဆီသက္ပါ။
ပုဇြန္မ်ားက်က္လာေသာအခါဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ပဲငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္၊မွ်င္ငါးပိ္ရည္အနည္းငယ္နဲ႕ ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကိုေရေဖ်ာ္ျပီးထည့္ပါ။ ျပီးရင္ျမည္းၾကည့္ လိုတာထပ္ထည့္၊လွီးထားတဲ့ ပဲသီးႏွင့္ပန္းေဂၚဖီအနည္းငယ္တို႕ကို  တို႕ကိုထည့္ျပီး အဖုံးအုပ္ျပီး၃မိနစ္ထား။အခ်ိန္ျပည့္ရင္ အရသာထပ္ျမည္းၾကည့္ျပီး အိုးကိုခ်ပါ။ အနံ႕အရသာႏွင့္ျပည့္စံုေသာ မေလးစတိုင္ပုဇြန္အစပ္ခ်က္ကို ေအာက္ပါပံုေလးအတိုင္း ျမင္ၾကရပါမယ္ရွင္!


ဆိုဖီအခုခ်က္တဲ့ မေလးစတိုင္ပုဇြန္အစပ္ဟင္းကေတာ့ Selangorျပည္နယ္, Jalan Hulu Langkatက IKI မေလးစားေသာက္ဆိုင္ရဲ့ ခ်က္နည္းေလး ျဖစ္ပါတယ္။ Nasi Paprik Udang Pedasခ်က္နည္းဟာ ေနရာေဒသအလိုက္ အနည္းငယ္ကြဲျပားမႈလဲ ရွိႏိုင္ပါတယ္ရွင္!

P.S.
Nasi =ထမင္း
Paprik Udang Pedas=ပုဇြန္အစပ္ခ်က္

0 comments:

Post a Comment