ဆိုဖီရဲ့ ပ်က္ကြက္မႈအတြက္ အားလုံးကို အႏူးအညြတ္ ေတာင္းပန္ပါတယ္ေနာ္။
ဆိုဖီလဲ ဝမ္းေရးအတြက္ အလုပ္ေတြေတာ္ေတာ္ပိျပီး မအားလို႕ပါရွင္။
အပတ္စဥ္တိုင္း မပ်က္ေအာင္ ၾကိဳးစားေပးပါ့မယ္ရွင့္!
ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္သြန္မိတ္ေၾကာ္
ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္သြန္မိတ္ေၾကာ္
့္ၾကက္သြန္မိတ္၁စီး၊(၁၅၀ ဂရမ္)
ၾကက္သား ၃၀၀ဂရမ္၊(အသားၾကိဳက္သူမ်ား အသားသီးသန္႕သံုးႏိုင္ပါတယ္။ ဆိုဖီကေတာ့ အေတာင္ပံေတြဘဲ သံုးထားပါတယ္)
ဆီငါးမတ္သား၊
ဂ်င္းအႏုလက္တစ္ဆစ္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ဆား အနည္းငယ္၊
သၾကား အနည္းငယ္၊
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္အနည္းငယ္၊
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ခ႐ုဆီအနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
့္ၾကက္သြန္မိတ္အေပၚပိုင္း အႏုမ်ားကိုလွီးျဖတ္ျပီး တစ္ေရစိမ္ထားပါ။
့္ၾကက္သြန္မိတ္ေအာက္ပိုင္း အရင့္မ်ားကို အခြံခြၽတ္ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သား ၃၀၀ဂရမ္ကို ခုတ္ထစ္ေရေဆးထားျပီး ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕၊ငရုတ္ေကာင္းမႈန္ ႕ ႏွင့္ အေနေတာ္ နယ္ထားပါ။
ဂ်င္းအႏုလက္တစ္ဆစ္ကိုလဲ အခြံျခစ္ ေရေဆးျပီး ေသးေသးနဲ႕ ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာကို ေထာင္းထားပါ။
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကို ေရေဖ်ာ္ထားပါ။
ေၾကာ္ခ်က္နည္း
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီငါးက်ပ္သားေလာက္ တစ္ထည့္ပါ။
ဆီပူေအာင္ထားျပီး နယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။
့္ၾကက္သြန္မိတ္ေအာက္ပိုင္း အရင့္မ်ားကို အခြံခြၽတ္ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သား ၃၀၀ဂရမ္ကို ခုတ္ထစ္ေရေဆးထားျပီး ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕၊ငရုတ္ေကာင္းမႈန္
ဂ်င္းအႏုလက္တစ္ဆစ္ကိုလဲ အခြံျခစ္ ေရေဆးျပီး ေသးေသးနဲ႕ ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာကို ေထာင္းထားပါ။
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကို ေရေဖ်ာ္ထားပါ။
ေၾကာ္ခ်က္နည္း
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီငါးက်ပ္သားေလာက္ တစ္ထည့္ပါ။
ဆီပူေအာင္ထားျပီး နယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။
နည္းနည္းအေရခြံ တင္းလာလွ်င္ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္အနည္းငယ္ကိုထည့္
ျပီးလွ်င္ ေရျမဳတ္႐ံုထည့္ျပီး အဖုံးအုပ္ထားေပးပါ။
ေရခန္း အသားႏူးေသာအခါ ၾကက္သားမ်ားကို ဆယ္ထားေပးပါ
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီငါးမတ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ဂ်င္းမ်ားကိုထည့္ပါ။
ဂ်င္းမ်ားႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားျပီးသားၾကက္သြန္ျဖဴကို
ႏြမ္းျပီးေမႊးလာလွ်င္အခ်ိဳမႈန္
ျပီးလွ်င္ ေကာ္ရည္အနည္းငယ္ကို ေလာင္းပါ။
ျပီးလွ်င္ လွီးျဖတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ေအာက္ပိုင္း အရင့္မ်ားႏွင့္ ၾကက္သားမ်ားကိုထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္ႏြမ္းျပီးေမႊးလာလွ်င္ ခ႐ုဆီအနည္းငယ္ကိုထည့္ပါ။
ထို႕ေနာက္ အေပါ့အငံျမည္းျပီး အိုးခ်ခါနီးမွ လွီးျဖတ္ေရစိမ္ထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္အေပၚပိုင္း အႏုမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊပါ။
အဖုံးမအုပ္ပါႏွင့္ အစိမ္းေရာင္မပ်က္ေစရန္ ျဖစ္ပါသည္။
၂မိနစ္ေလာက္ေမႊျပီး အိုးကိုေအာက္သို႕ခ်လို႕ရပါျပီရွ
အနံ႕အရသာႏွင့္ ျပည့္စံုျပီး ထမင္းျမိန္ေစမဲ့ ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္သြန္မိတ္ေၾကာ္ေ
0 comments:
Post a Comment