Pages

Sunday, 27 October 2013

ႏို႕စိမ္းေက်ာက္ေက်ာျပဳလုပ္နည္း

ေက်းဇူးရွင္ nnhtunအတြက္ပါ။
ဟိုတစ္ခါ မအားတဲ့ၾကားက ေသေသခ်ာခ်ာ ေျပာရက္နဲ႕ ႏိုဆီေက်ာက္ေက်ာ ျဖစ္သြားလို႕ပါ။
ဒင္းမို႕လုပ္ရက္ေလဂ်င္းဆိုျပီး မေက်နပ္လို႕ လာတင္ပါတယ္။
ႏို႕စိမ္းေက်ာက္ေက်ာျပဳလုပ္နည္း
ေရတစ္လီတာခြဲထဲကို သၾကား၃၀သား၊ဆားလက္ဖက္ေရဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ျပီး ေမႊ၊ျပီးရင္ သၾကားေရကို ဆူေအာင္တည္၊
ဆူလာရင္ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႕၂၅ဂရမ္ တစ္ထုပ္ကို ေဖာက္ထည့္ ႏွံ႕ေအာင္အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ။ ဆူေအာင္ ထပ္တည္ပါ။
ဆူလာရင္ ၅မိနစ္ေလာက္ထားပါ။ ျပီးရင္ ႏို႕စိမ္းတစ္ဗူးကို ေဖာက္ထည့္ပါ။ ဆူေအာင္ ထပ္တည္ပါ။
ဆူလာရင္ ၁၅မိနစ္ေလာက္ထပ္ထားပါ။၁၅မိနစ္ၾကာအထိ အဆူနာလာလွ်င္ ေက်ာက္ေက်ာဗန္းထဲသို႕ ေလာင္းထည့္ျပီး အေအးခံထားပါ။
ေအးျပီးခဲလာလွ်င္ လွီးျပီးသုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီရွင္။
နာလုပ္တာ ပံုထဲကအတိုင္း ျဖစ္တယ္ေနာ္!
ဒီတစ္ခါလုပ္ရင္ ႏို့ဆီေက်ာက္ေက်ာ ထပ္မျဖစ္ေစနဲ႕ေနာ္!

0 comments:

Post a Comment