Pages

Sunday, 27 October 2013

ဇရစ္ဖူးအစပ္ေၾကာ္

အားတုန္းေလးခ်က္တာေနာ္! အျမင္လဲ မကပ္ၾကနဲ႕ဦး။
ခုတေလာဆိုဖီ အသားငါးေတြ စားခ်င္တဲ့စိတ္ေပ်ာက္ေနပါတယ္။
ဒီေတာ့ရွားရွားပါးပါးရထားတဲ့ ဇရစ္ဖူးကို ငါးပိေလးနဲ႕အစပ္ေၾကာ္စားပါမယ္။

ဇရစ္ဖူးအစပ္ေၾကာ္

လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဇရစ္ဖူးတစ္စီး၊
ဆီ၂က်ပ္ခြဲသား၊
ၾကက္သြန္နီ၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ပုဇြန္အေျခာက္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၅ေတာင့္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
မွ်င္ငါးပိအနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။



ခ်က္နည္း
ဇရစ္ဖူးကိုအေနေတာ္ေျခြျပီး ေရေႏြးနဲ႕ခဏျပဳတ္ပါ။(အဖန္ေရေတြ ထြက္သြားေစရန္ ျဖစ္ပါသည္)
ၾကက္သြန္နီ၁လုံးကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ပုဇြန္ေျခာက္နည္းနည္းကို ေထာင္း၊မညက္တညက္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ေထာင္းပါ။
ျပီးရင္ ငရုတ္သီးစိမ္း၅ေတာင့္ကိုလည္း အညွာေခြၽေရေဆးျပီး ေရာေထာင္းထားပါ။
မွ်င္ငါးပိအနည္းငယ္ကို ေရေဆးျပီးစိမ္ထားပါ။

ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၂က်ပ္ခြဲသားထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ပါးပါးလွီးထားၾကက္သြန္နီမ်ားကို
ထည့္ေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕မ်ားကိုထည့္ပါ
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ကိုထည့္ပါ။
ငါးပိေရကိုထည့္ပါ၊ဇရစ္ဖူး၊ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕ကိုထည့္ပါ။ျမည္းၾကည့္ပါ ဂြတ္ရွယ္ဇရစ္ဖူးအစပ္ေၾကာ္ ျဖစ္ေၾကာင္း အာမခံပါတယ္ရွင္!
(ဘာမွမဟုတ္ဖူး စိတ္ကူးေပါက္ျပီး ထခ်က္တာ၊ စားလို႕ေကာင္းသြားလို႕)

0 comments:

Post a Comment