ဒီအပတ္ဂ်ာနယ္အတြက္ ဆိုဖီ့ရဲ့ကြၽမ္းက်င္ရာ၊လိမၼာရာျ
ဒီအပတ္ဂ်ာနယ္အတြက္ ဆိုဖီခ်က္မဲ့ဟင္းကေတာ့ မေလးစတိုင္ ကန္ပံုငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ဘဲ ျဖစ္ပါတယ္ရွင္!
မေလးစတိုင္ ကန္ပံုငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
ကန္ပံုငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ကန္ပံုငါးအရြယ္ေတာ္၂ေကာင္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လုံး၊
ပဲျပား၁တုံး၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၆ တာင့္၊
မုန္လာဥနီအနည္းငယ္၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ဆားအနည္းငယ္၊
သၾကားအနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ္
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
မွ်င္ငါးပိအနည္းငယ္၊
ငရုတ္ေကာင္းအျဖဴမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ငရုတ္ဆီအနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ငါးကို သန္႕စင္ျပီး ဓားႏွင့္အနည္းငယ္ မႊန္းပါ
။ျပီးလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ နယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကိုအခြံႏ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လုံးကို အေနေတာ္လွီးထားပါ။မွ်င္ငါးပိ
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီႏွစ္ဆယ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နယ္ထားေသာငါးကိုထည့္ျပီး ကြၽတ္ေနေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
ငါးကြၽတ္လွ်င္ ဆယ္ထားျပီး ဆီမ်ားကို ခြဲထားပါ။ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီႏွစ္က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ မႊာထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီးေမႊေ
ဟင္းရည္ဆူလွ်င္ ၿမည္းၾကည့္ၿပီး လိုတာထပ္ထည့္ အေနေတာ္လွ်င္ ငါးေၾကာ္ေပၚသို႕ ဟင္းရည္ေလာင္းျပီး ထမင္းပူေလးႏွင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္
0 comments:
Post a Comment