ေနာက္တစ္ခါထပ္ျပီး လက္စြမ္းျပမွာကေတာ့ ပုဇြန္ေျခာက္အခ်ိဳေၾကာ္(ငါးေျခာ
က္ေထာင္းစတိုင္)နဲ႕ငါးပိေကာင္
အစပ္ေၾကာ္တို႕ ျဖစ္ပါတယ္ရွင္!
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဆီ၁၅က်ပ္သား၊
ပုဇြန္ေျခာက္၁၅က်ပ္သား၊
ငါးပိေကာင္အနည္းငယ္(လက္တစ္လုံးေ
လာက္အထူကို အလွ်ားအနံ ၂"ခြဲ၊၄"ေလာက္ရွိတဲ့ အတုံးေလးဗ်ာ။အေလးခ်ိန္ မၾကည့္ထားမိလို႕ပါ။၁၀သားမရွိတရွ
ိေလာက္ ရွိမယ္ထင္ပါတယ္)
ငရုတ္သီးအေျခာက္၅က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁ကီလို၊
ၾကက္သြန္ျဖဴအမႊာၾကီး၃လုံးခန္႕၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ေၾကာ္ေလွာ္နည္း
ပထမဦးစြာ ၾကက္သြန္ ျဖဴ/နီမ်ားကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီးပါးပါးလွီးထားပါ။ပုဇြ
န္ေျခာက္ကို အမႈန္႕ၾကိတ္ပါ။ငရုတ္သီးအေျခာက္
မ်ားကိုလဲ ၾကိတ္ထားပါ။ငါးပိေကာင္ကို အတုံးေသးေသးမ်ားတုံးထားပါ။
ဒုတိယအေနႏွင့္ ဒယ္အိုးကိုအပူေပးျပီး ဆီ၁၅က်ပ္သားကိုထည့္ပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ကိုထည့္ပါ။(ၾကက္
သြန္ေၾကာ္အေရာင္လွေစရန္
ျဖစ္ပါသည္) ထို႕ေနာက္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို အဝါေရာင္သန္းျပီး
ႂကြပ္ေနေအာင္ မီးေအးေအးနဲ႕ေၾကာ္ပါ။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားကိုဆယ္ထားျ
ပီး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို အဝါေရာင္သန္းျပီး ႂကြပ္ေနေအာင္ မီးေအးေအးနဲ႕ထပ္ျပီးေၾကာ္ပါ။က်
က္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္မ်ားကိုဆယ္ထားျ
ပီး ဒယ္အိုးထဲဆီမ်ားကိုလဲ တဝက္ေလာက္ဖယ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ပုဇြန္ေျခာက္အမႈန္႕မ်ားကိုထည့္ျ
ပီး မီးေအးေအးနဲ႕ေၾကာ္ပါ။ဆားအနည္း
ငယ္နဲ႕ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ကို သင့္သလိုထည့္ပါ။မီးဖိုမီးပိတ္ပါ
။ ေၾကာ္ထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္အမႈန္႕မ်ားထဲကို ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားေရာျပီး ေမႊပါ။(အကုန္မထည့္နဲ႕ဦး၊ငါးပိေ
ကာင္အစပ္ေၾကာ္ဖို႕ တဝက္ခ်န္ထားဦးေနာ္)နည္းနည္းေအး
ရင္ ဗူးေျခာက္ေျခာက္သန္႕သန္႕တစ္ခုထဲ
ကိုထည့္ပါ။ ပံုထဲကအတိုင္း ျမင္ရမယ္ေနာ္!
တတိယစအေနနဲ႕ ငါးပိေကာင္အစပ္ေၾကာ္ေၾကာ္ပါေတာ့
မယ္။ ဒယ္အိုးထဲကို ေစာေစာကတဝက္ဖယ္ထားတဲ့ ဆီကိုထည့္ပါ။ ဆီပူလာရင္ ၾကိတ္ထားေသာငရုတ္သီးကို ထည့္ပါ။အစိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ျပီးက်က္
ေနေအာင္ ေၾကာ္ပါ။ ငရုတ္သီးက်က္လွ်င္ တုံးထားေသာ ငါးပိေကာင္ကို ဆီနာနာသက္ပါ။ က်က္ေလာက္ရင္ပုဇြန္ေျခာက္အမႈန္
႕နည္းနည္း၊ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈ
န္႕အနည္းငယ္၊ငံျပာရည္အနည္းငယ္တိ
ု႕ကိုထည့္ျပီး
ေမႊပါ။က်က္ရင္မီးဖိုမီးပိတ္ပါ။ ေၾကာ္ထားေသာ အိုးထဲကို ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္၊
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္မ်ားေရာျပီး ေမႊပါ။နည္းနည္းေအးရင္
ဗူးေျခာက္ေျခာက္သန္႕သန္႕တစ္ခုထဲ
ကိုထည့္ပါ။ ပံုထဲကအတိုင္း ထပ္ျပီးျမင္ရမယ္ေနာ္!
0 comments:
Post a Comment