Pages

Sunday, 27 October 2013

ငါးျခစ္ငါးဆုတ္လုံးအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း

ခုတေလာ အစားအေသာက္ ေတာ္ေတာ္ငတ္ပါတယ္။အမဲသား၊ဆိတ္သား၊ပင္လယ္ငါးေတြ မစားေသာေဒၚဆိုဖီ ဒီတစ္လအတြင္း ဒုကၡနဲ႕လွလွေတြ႕ပါတယ္။ ဘာေတြခ်က္ရမွန္းကို မသိေတာ့ပါဘူး။ စားေနက် ေရခ်ိဳငါးေတြ ငါးခူနဲ႕ငါးေျပမကလြဲရင္ ဘာမွမရွိဘူး။ငါးေျပမေတြကလဲ ျခင္းထဲမွာ လက္လက္ထေနေတာ့လဲ မစားရဲျပန္ဘူးေလ။ဒီေတာ့ ဟင္းအတုနဲ႕တူေအာင္ခ်က္မယ္ဆိုျပီး ေယာင္ေသာက္ဖူးထဲတြင္ အဆာအျဖစ္ထည့္ေသာ ငါးျခစ္မ်ားကို ငါးဖယ္ျခစ္ပံုဖမ္း၍ ခ်က္ထားေသာအေၾကာင္းကို ေရးပါေတာ့မည့္အေၾကာင္း ေၾကျငာေမာင္း!

ငါးျခစ္ငါးဆုတ္လုံးအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းအတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ငါးျခစ္ကီလိုဝက္
(၃၀သား ေက်ာ္ေက်ာ္ရွိပါသည္ အားလုံးအေပါ့အငံပါျပီးသားပါ)
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၅မႊာခန္႕၊
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၉ေတာင့္၊
ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကီးၾကီး၂လုံးတို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္ကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကီးၾကီး၂လုံးကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း၉ေတာင့္ကို အညွာေခြၽျပီး ေရေဆးထားပါ။


ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီတစ္ဆယ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ငါးျခစ္မ်ားကို လုံးျပီး ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေျဖးညင္းစြာထည့္ျပီး မီးေအးေအးႏွင့္ ေၾကာ္ပါ။
အဝါေရာင္သန္းျပီး အေပၚယံကြၽတ္လာလွ်င္ ဆယ္ထားပါ။
္ငါးဆုပ္လုံးမ်ား ေၾကာ္ျပီးေသာအခါ ဒယ္အိုးထဲမွ ဆီမ်ားကိုသပ္သက္ခပ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီႏွစ္က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္းကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္ငယ္ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ  ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္း၍လိတ္လာလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္တို႕ကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ အညွာေခြၽထားသားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ေၾကာ္ထားေသာ ငါးဖယ္ငါးဆုပ္လုံးမ်ားကို ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဟင္းရည္ဆူေအာင္တစ္တည္ေပးပါ။
ဟင္းရည္ဆူေသာအခါ အေပါ့အငန္ျမည္းျပီး ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းျပီးပါျပီရွင္။

အဲဒီငါးျခစ္ငါးဆုတ္လုံးအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းကို ေဂၚဖီအပ်င္းေၾကာ္ထားတာေလးနဲ႕ တြဲဖက္စားသုံးခဲ့ပါတယ္ရွင္!

0 comments:

Post a Comment