ခုတေလာ အစားအေသာက္ ေတာ္ေတာ္ငတ္ပါတယ္။အမဲသား၊ဆိတ္သား၊ပင္လယ္ငါးေတြ
မစားေသာေဒၚဆိုဖီ ဒီတစ္လအတြင္း ဒုကၡနဲ႕လွလွေတြ႕ပါတယ္။ ဘာေတြခ်က္ရမွန္းကို
မသိေတာ့ပါဘူး။ စားေနက် ေရခ်ိဳငါးေတြ ငါးခူနဲ႕ငါးေျပမကလြဲရင္
ဘာမွမရွိဘူး။ငါးေျပမေတြကလဲ ျခင္းထဲမွာ လက္လက္ထေနေတာ့လဲ
မစားရဲျပန္ဘူးေလ။ဒီေတာ့ ဟင္းအတုနဲ႕တူေအာင္ခ်က္မယ္ဆိုျပီး
ေယာင္ေသာက္ဖူးထဲတြင္ အဆာအျဖစ္ထည့္ေသာ ငါးျခစ္မ်ားကို ငါးဖယ္ျခစ္ပံုဖမ္း၍
ခ်က္ထားေသာအေၾကာင္းကို ေရးပါေတာ့မည့္အေၾကာင္း ေၾကျငာေမာင္း!
ငါးျခစ္ငါးဆုတ္လုံးအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းအတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ငါးျခစ္ကီလိုဝက္
(၃၀သား ေက်ာ္ေက်ာ္ရွိပါသည္ အားလုံးအေပါ့အငံပါျပီးသားပါ)
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၅မႊာခန္႕၊
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၉ေတာင့္၊
ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကီးၾကီး၂လုံးတို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္ကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကီးၾကီး၂လုံးကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း၉ေတာင့္ကို အညွာေခြၽျပီး ေရေဆးထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီတစ္ဆယ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ငါးျခစ္မ်ားကို လုံးျပီး ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေျဖးညင္းစြာထည့္ျပီး မီးေအးေအးႏွင့္ ေၾကာ္ပါ။
အဝါေရာင္သန္းျပီး အေပၚယံကြၽတ္လာလွ်င္ ဆယ္ထားပါ။
္ငါးဆုပ္လုံးမ်ား ေၾကာ္ျပီးေသာအခါ ဒယ္အိုးထဲမွ ဆီမ်ားကိုသပ္သက္ခပ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီႏွစ္က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္းကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္ငယ္ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္း၍လိတ္လာလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္တို႕ကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ အညွာေခြၽထားသားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ေၾကာ္ထားေသာ ငါးဖယ္ငါးဆုပ္လုံးမ်ားကို ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဟင္းရည္ဆူေအာင္တစ္တည္ေပးပါ။
ဟင္းရည္ဆူေသာအခါ အေပါ့အငန္ျမည္းျပီး ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းျပီးပါျပီရွင္။
အဲဒီငါးျခစ္ငါးဆုတ္လုံးအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းကို ေဂၚဖီအပ်င္းေၾကာ္ထားတာေလးနဲ႕ တြဲဖက္စားသုံးခဲ့ပါတယ္ရွင္!
Pages
Sunday, 27 October 2013
Blog Archive
-
▼
2013
(67)
-
▼
October
(65)
- မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္(သို႕...
- တရုတ္စတိုင္ ငါးေပါင္း
- ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္ဥပဲျပားတရုတ္ခ်က္
- ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္သြန္မိတ္ေၾကာ္
- တရုတ္စတိုင္ ငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္!
- ပုဇြန္ထုတ္ျပဳတ္ေၾကာ္!
- ဝက္+ပဲငါးပိ အခ်ိဳခ်က္(သို႕) တရုတ္ခ်က္
- မေလးစတိုင္ ကန္ပံုငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
- ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္၊ ပဲဟင္းခ်ိဳနဲ႕ ငရုတ္သီးဆားေထာင္း
- ၾကက္သား ကာလသားဟင္း
- ဝက္သားအခ်ိဳခ်က္(သို႕) တရုတ္ခ်က္
- အရသာရွိျပီး အျမန္စားႏိုင္ေသာ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္နည္း
- ပုဇြန္ဂြက္ေၾကာ္သုပ္
- သံပုရာခ်ဥ္သုပ္နဲ႕ပုတက္စာဟင္းခါး
- ငရုတ္သီးစိမ္း ငါးပိခ်က္
- ကိုက္လံေၾကာ္နည္း
- အပ်င္းဆိုဖီရဲ့ ေဂၚဖီေၾကာ္နည္း
- ငါးရံ့ႏွင့္သရက္သီး ဆီျပန္ေရက်န္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
- ငါးျခစ္ငါးဆုတ္လုံးအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း
- ေဂၚဖီဟင္းခါးႏွင့္ ၾကက္အေရခြံသုပ္
- ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
- ဘဲသားဆီျပန္ဟင္း
- ခ႐ုျပဳတ္ႏွင့္အခ်ဥ္ေရ
- ေျပာင္းဖူးေၾကာ္
- အလြန္လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး ထမင္းစားေကာင္းေစေသာနည္း
- ပုဇြန္ေၾကာ္ႏွင့္အာလူးေၾကာ္
- ျမင္းခြါရြက္နဲ႕ေရွာက္သီးအေရာသုပ္
- ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္
- ႏို႕စိမ္းေက်ာက္ေက်ာျပဳလုပ္နည္း
- ျမန္ေကာင္းလြယ္ကူတဲ့ ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္ေလး
- ဝက္နံ႐ိုးအာလူးဟင္းဆီျပန္
- ဝက္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္
- ပုဇြန္ေျခာက္အခ်ိဳေၾကာ္နဲ႕ငါးပိေကာင္အစပ္ေၾကာ္
- ေခြၽတာေရးဟင္း
- ထမင္းသုတ္
- ဝက္ကလီစာအခ်ိဳခ်က္
- ဝက္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
- ကုလားပဲသုတ္
- ဇရစ္ဖူးအစပ္ေၾကာ္
- စားေတာ္ပဲၿပဳတ္
- ငါးဇင္႐ိုင္းဆီျပန္ေရက်န္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
- ငါးေျပမအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း
- ကိုက္လံေၾကာ္နဲ႕ပုဇြန္စိတ္ေၾကာ္
- "ငါးဖယ္ျခစ္ဆီျပန္ဟင္း၊ ပဲစိမ္းဗူးေၾကာ္၊မရမ္းသီးငါး...
- ငါးခူေၾကာ္ႏွင့္ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း!
- ကင္ပြန္းရြက္ေၾကာ္
- အိမ္ျဖစ္ထမင္းေၾကာ္
- ခ်ဥ္ငံစပ္ဝက္ေခါက္သုပ္
- ကန္စြန္းရြက္၊ငါးပိအစပ္ေၾကာ္
- ၾကက္သားႏွင့္ဂ်ဴးဖူးေၾကာ္
- မေလးစတိုင္ပုဇြန္အစပ္ခ်က္(သို႕)Nasi Paprik Udang Pedas
- မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးအစပ္ခ်က္(သို႕)Nasi Paprik Sot...
- ျမန္ေကာင္းလြယ္ကူ ခ်ဥ္ငံစပ္လၻက္သုပ္
- ငါးဖယ္ျခစ္ဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္
- ငါးခူစဥ္းေကာ
- ဝက္ေခါင္းသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္
- ငါးသားေလာက္ကို ႐ိုး႐ိုးထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႕ေပါင္းတဲ့...
- ဝက္သားဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ ဘံုလံုသီးအခ်ိဳခ်က္ဟင္း
- ငါးပုတ္သင္ အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း
- ကန္စြန္းရြက္အခ်ိဳေၾကာ္
- ငါးခူေမႊေၾကာ္၊ ျမင္းခြါရြက္သုပ္ႏွင့္ ဘူးသီးဟင္းခါး
- ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္
- အသုပ္စံု
- ၾကက္႐ိုး၊ပဲသုပ္
- ေဝဒနာေဟာင္းရဲ့နိဂုံး
-
▼
October
(65)
0 comments:
Post a Comment