Pages

Sunday, 27 October 2013

ၾကက္သားႏွင့္ဂ်ဴးဖူးေၾကာ္

ၾကက္သားႏွင့္ဂ်ဴးဖူးေၾကာ္
ဂ်ဴးဖူးေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဂ်ဴးဖူး၁စီး၊(၃၅၀ ဂရမ္)
ၾကက္သား ၁၀၀ဂရမ္၊
ဆီငါးမတ္သား၊
ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ဆား အနည္းငယ္၊
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ခ႐ုဆီအနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ဂ်ဴးဖူးမ်ားကိုလွီးျဖတ္ျပီး တစ္ေရစိမ္ထားပါ။
ၾကက္သား ၁၀၀ဂရမ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ကိုလဲ ေသးေသးနဲ႕ ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာကို ေထာင္းထားပါ။
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကို ေရေဖ်ာ္ထားပါ။

ေၾကာ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီငါးမတ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ဂ်င္းမ်ားကိုထည့္ပါ။
ဂ်င္းမ်ားႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားျပီးသားၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
ႏြမ္းျပီးေမႊးလာလွ်င္  ပါးပါးလွီးထားၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ျပီး ဆီသက္ပါ။
ၾကက္သားက်က္လွ်င္ လွီးျဖတ္ထားေသာ ဂ်ဴးဖူးမ်ားကိုထည့္ပါ။
အခ်ိဳမႈန္႕၊ဆား တို႕ကိုထည့္ပါ။
အဖုံးမအုပ္ပါႏွင့္ အစိမ္းေရာင္မပ်က္ေစရန္ ျဖစ္ပါသည္။
အရြက္ႏြမ္းျပီးေမႊးလာလွ်င္ ခ႐ုဆီအနည္းငယ္ကိုထည့္ပါ။
အေပါ့အငံျမည္းျပီး အိုးခ်ခါနီးမွ ေကာ္ရည္အနည္းငယ္ကို ေလာင္းပါ။
အနံ႕အရသာႏွင့္ ျပည့္စံုျပီး ထမင္းျမိန္ေစမဲ့ ဂ်ဴးဖူးေၾကာ္ေလးပါရွင္!

0 comments:

Post a Comment