Pages

Sunday, 27 October 2013

"ငါးဖယ္ျခစ္ဆီျပန္ဟင္း၊ ပဲစိမ္းဗူးေၾကာ္၊မရမ္းသီးငါးပိေထာင္း"

အိမ္နဲ႕စိတ္အေကာက္ေျပျပီ
ကဲ! ခုခ်ိန္ကစျပီး မ်က္စိေနာက္ေလာက္ေအာင္ကို ခ်က္ျပပါမည္။
ဒီေန႕ဒါေတြခ်က္မယ္ "ငါးဖယ္ျခစ္ဆီျပန္ဟင္း၊ ပဲစိမ္းဗူးေၾကာ္၊မရမ္းသီးငါးပိေထာင္း"
ျပီးခဲ့တဲ့ညေစ်းေန႕က ငါးဖယ္ေတြရတယ္၊ မစားရတာၾကာေတာ့ အားရပါးရ ၁ကီလိုဝယ္ထည့္လိုက္တယ္။ အားရပါးရ ျခစ္ေပဦးေဒၚဆိုဖီေပါ့!
ငါးဖယ္၁ကီလိုကို အေရခြံလႊာ ျခစ္၊ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕၊နႏြင္းမႈန္
႕ထည့္ေထာင္းျပီးေတာ့ေၾကာ္တာ ၂၈လုံးတိတိ ရပါ၏။ ေၾကာ္ရင္းစားတာ ၃လုံးစာရင္းေပ်ာက္၊ တစ္လုံးကိုေခါက္ဆြဲသုပ္စားရင္းထည့္စား ၂၄လုံးက်န္။ဒန္ တန္ တန္!

ငါးဖယ္ျခစ္ဆီျပန္ဟင္းအတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ငါးဖယ္ျခစ္၁၂လုံး၊( ၁ေယာက္ကို၄လုံးက် ၃ေယာက္၁၂လုံး အဲဒီလိုကြက္တိခ်က္တယ္ ပိုယူ၍မရ)
ဆီႏွစ္က်ပ္ခြဲသား
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကီးၾကီး၁လုံးတို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္ကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကီးၾကီး၁လုံးကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။

ဒယ္အိုးထဲ ဆီႏွစ္က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္းကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္ငယ္ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ  ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္း၍လိတ္လာလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္တို႕ကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဟင္းရည္ဆူေအာင္တစ္တည္ေပးပါ။
ဟင္းရည္ဆူေသာအခါ ဖယ္ထားေသာ ငါးဖယ္ငါးဆုပ္လုံး၁၂လုံးကို ထည့္ျပီး ဟင္းရည္ဆူေအာင္ ထပ္္တည္ေပးပါ။
ဟင္းရည္ဆူျပီး ဆီျပန္ေသာအခါ အေပါ့အငန္ျမည္းျပီး ဒယ္အိုးကိုခ်လို႕ရပါျပီ။

ပဲစိမ္းဗူးေၾကာ္မယ္။ ပဲစိမ္းဗူးေၾကာ္မယ္ဆိုလို႕ မထူးဆန္းနဲ႕ဦးေနာ္! ရယ္ဒီမိတ္ အစိမ္းေရာင္ပဲဗူးကို ေၾကာ္ထားတာ။
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဆီ၅က်ပ္သား၊
ရယ္ဒီမိတ္ အစိမ္းေရာင္ပဲဗူး၁ဗူး
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
နႏြင္းအနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။

ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။

ဒယ္အိုးထဲ ဆီ၅က်ပ္သား ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီမ်ားႏြမ္းလာလွ်င္ ပဲဗူးကိုေဖာက္ေရစစ္ျပီး ပဲမ်ားကိုေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။
မႏူးလွ်င္ေရအနည္းငယ္ ထည့္ေပးပါ။ပဲႏူးရင္ ဒယ္အိုးကို မီးဖိုေပၚမွခ်ပါ။
ေအာက္ပါအတိုင္း ျမန္မာစားေတာ္ပဲႏွင့္အရသာဆင္ေသာ ပဲစိမ္းဗူးေၾကာ္ေလးပါရွင္!


မရမ္းသီး ငါးပိေထာင္း
မရမ္းသီး ငါးပိေထာင္းအတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၅ေတာင့္၊
ရယ္ဒီမိတ္ငါးပိေထာင္းအနည္းငယ္၊
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕
မရမ္းသီးအစိမ္း၄လုံးတို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။

မရမ္းသီးအစိမ္း၄လုံးကို ေရေဆးအေစ့ထုတ္ျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း၅ေတာင့္ကို အညွာေျခြေရေဆးပါ။
ေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာနဲ႕ငရုတ္သီးစိမ္း၅ေတာင့္ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး ေလွာ္ပါ။ နည္းနည္းက်က္လာရင္ ငရုတ္ဆုံထဲ ထည့္ေထာင္းပါ။ရယ္ဒီမိတ္ငါးပိေထာင္းအနည္းငယ္ကိုလဲ ထည့္ေထာင္းပါ။ ပါးပါးလွီးထားေသာ မရမ္းသီးမ်ားကို  ထည့္ေထာင္းပါ။အေပါ့အငံျမည္းျပီး ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕အနည္းငယ္ကို ထည့္ေထာင္းပါ။ အေနေတာ္ရင္ စားလို႕ရပါျပီရွင္!

0 comments:

Post a Comment