Pages

Sunday, 27 October 2013

ေဂၚဖီဟင္းခါးႏွင့္ ၾကက္အေရခြံသုပ္

ေနာက္တစ္မ်ိဳးလက္စြမ္းျပမွာကေတာ့ ေဂၚဖီဟင္းခါးႏွင့္ ၾကက္အေရခြံသုပ္ဘဲျဖစ္ပါတယ္ရွင္!

ေဂၚဖီဟင္းခါး အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

ေဂၚဖီေသးေသးတစ္စိတ္၊(၅က်ပ္သားေလာက္ေပါ့ေနာ္)
ေရေႏြးဆူျပီးသား လီတာဝက္ခန္႕၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငရုတ္ေကာင္္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။

ေဂၚဖီဟင္းခါး ခ်က္နည္း
ေရေႏြးဆူျပီးသား လီတာဝက္ခန္႕ထဲသို႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာအခြံႏႊာေရေဆးေထာင္းျပီးထည့္ပါ။ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕အနည္းငယ္ကိုထည့္ပါ။ ထပ္ဆူလာလွ်င္ အေပါ့အငံအတြက္ ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္ ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕ကို သင့္သလိုထည့္ပါ။
ေဂၚဖီကိုေရေဆးျပီး ခပ္ေသးေသးစိတ္ျပီးထည့္ပါ။ေနာက္ဆုံးမွ ငရုတ္ေကာင္္းမႈန္႕အနည္းငယ္ကို ခတ္ပါ၊ေဂၚဖီဟင္းခါး က်က္ပါျပီရွင္။

ၾကက္အေရခြံသုပ္္ အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

ၾကက္အေရခြံ၁၅က်ပ္သားခန္႕၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ဆီခ်က္အနည္းငယ္၊
ေဂၚဖီေသးေသးတစ္စိတ္၊
သံပုရာသီးတစ္လုံး၏တဝက္ခန္႕၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခပ္ေသးေသးတစ္လုံး၊
ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၃ေတာင့္၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ပဲက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။

ၾကက္အေရခြံသုပ္နည္း

ၾကက္အေရခြံကို ေရေျပာင္ေအာင္ေဆးျပီး
နႏြင္းအနည္းငယ္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္ ေရအနည္းငယ္တို႕ကို သင့္သလိုထည့္ျပီး
ဂ်င္းအနည္းငယ္ႏွင့္ ျပဳတ္ပါ။
က်က္လွ်င္ အေအးခံျပီးပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
ေဂၚဖီေသးေသးတစ္စိတ္ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း၅ေတာင့္ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခပ္ေသးေသးတစ္လုံးကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။

   ဇလုံတစ္ခုထဲသို႕ လွီးထားေသာ ၾကက္အေရခြံ ၊ၾကက္သြန္နီ၊ေဂၚဖီ၊ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႕ကိုထည့္ပါ။ျပီးလွ်င္ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ပဲက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ဆီခ်က္အနည္းငယ္တို႕ကိုထည့္ျပီး သံပုရာသီးကို အေရညွစ္ျပီး သုပ္ပါ။ အေပါ့အငံကို လိုသလိုျပင္ဆင္စားသုံးႏိုင္ပါတယ္ရွင္။

0 comments:

Post a Comment