ၾကက္သား ကာလသားဟင္း
ၾကက္သား ၁၅က်ပ္သား၊
ဘူးသီးခပ္ေသးေသးတစ္စိတ္(သို႕)ေ ဂၚရဂါးသီး ခပ္ေသးေသးတစ္လုံး
ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၁ေတာင့္ခန္႕၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ၾကက္သား ၁၅က်ပ္သားကို အရြယ္ေတာ္တုံးေရေဆးျပီး ဆား၊နႏြင္း၊အခ်ိဳမႈန္႕၊ငံျပာရည္ အနည္းငယ္တို႕ ႏွင့္ အေနေတာ္နယ္ထားပါ။
ဘူးသီးခပ္ေသးေသးတစ္စိတ္(သို႕)ေ ဂၚရဂါးသီး ခပ္ေသးေသးတစ္လုံးကို အခြင္ႏႊာျပီး ခပ္ၾကီးေလးတုံးထားပါ။
ဂ်င္းအနည္းငယ္ကိုေထာင္းထားျပီး သပ္သပ္ထားပါ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲေထာင္းထားျပီးသပ္သပ္ထာ းပါ၊
ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၁ေတာင့္ခန္႕ကို မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထားျပီးသပ္သပ္ထားပါ၊
ၾကက္သြန္နီတစ္လုံးကိုပါးပါးလွီး ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲေထာင္းထားျပီးသပ္သပ္ထာ
ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၁ေတာင့္ခန္႕ကို မညက္တညက္ေလး ေထာင္းထားျပီးသပ္သပ္ထားပါ၊
ၾကက္သြန္နီတစ္လုံးကိုပါးပါးလွီး
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၂က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားျပီးသားဂ်င္းအနည္းငယ္ ကို တစ္ထည့္ပါ အနည္းငယ္ကြၽပ္လာမွ ေထာင္းထားျပီးသား ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အဲဒီ၂ခုႏြမ္းျပီးေမႊးလာမွ လွီးျပီးသားၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျ ပီး ဆီသတ္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားျပီးသားဂ်င္းအနည္းငယ္
အဲဒီ၂ခုႏြမ္းျပီးေမႊးလာမွ လွီးျပီးသားၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျ
ႏြမ္းလာလွ်င္ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ။
ဒိေနာက္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ကို ထည့္ျပီး
နယ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသက္ပါ။
ဆီသက္တာၾကာျပီး အသားမ်ားက်က္လာေသာအခါ
ဆီသက္တာၾကာျပီး အသားမ်ားက်က္လာေသာအခါ
တုံးထားေသာ ဘူးသီး(သို႕)ေဂၚရဂါးသီးကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ေရကိုျမဳပ္ရုံထည့္ျပီး ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ။
၂ေရေလာက္ဆိုရင္ က်က္ပါျပီ။
ျပီးလွ်င္အေပါ့အငံျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ဆင္စားေသာက္ႏိုင္ပါျပီ။ တန္ေဆာင္မုန္းရဲ့ကာလသားခ်က္ကေတာ ့ ေဆးေျခာက္ပါပါတယ္လို႕ ေျပာၾကပါတယ္။
(မီးဘာမွသိဝူးေနာ္)
ကာလသမီးခ်က္ဆိုရင္ေတာ့ စပါးလင္၂ေခ်ာင္းေလာက္ကို ေရေဆးျပီး
ထုျပီးထုံးျပီး အေရဆူခ်ိန္မွာထည့္လိုက္ပါ။အဲဒါ ဘဲ ကြာျခားပါတယ္ရွင္။
အရပ္ေဒသအလိုက္ ခ်က္နည္းကြာျခားႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
0 comments:
Post a Comment