Pages

Sunday, 27 October 2013

ကိုက္လံေၾကာ္နည္း

ခုေတာ့ဆိုဖီတစ္ေယာက္ အလုပ္အားျပီး ပ်င္းပ်င္းရွိတာနဲ႕ ဟင္းေတြဘဲတစ္မ်ိဳးျပီးတစ္မ်ိဳး ခ်က္ဖို႕စိတ္ကူးေတာ့မယ္။
ခုကေတာ့ ညေနက်ရင္ ေၾကာ္စားမဲ့ ကိုက္လံေၾကာ္နည္းေပါ့ေနာ္။
ကိုက္လံကို ျမန္မာလိုမုန္႕ညွင္းစိမ္းအပြင့္ဝါနဲ႕လို႕ ေခၚမယ္ထင္ပါတယ္။
နံမည္အတိအက်ေတာ့ ဆိုဖီမသိပါဘူး။
ကိုက္လံေၾကာ္နည္း
ကိုက္လံေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ကိုက္လံ၂စီး၊
ဆီငါးမတ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥေသးတစ္ျခမ္း၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕ အနည္းငယ္၊
ဆား အနည္းငယ္၊
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ခ႐ုဆီအနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ကိုက္လံကိုလွီးျဖတ္ျပီး တစ္ေရစိမ္ထားပါ။
အရြက္ထဲမွ သဲမ်ားေျပာင္သြားေစရန္ ျဖစ္ပါသည္။
ၾကက္သြန္နီဥေသးတစ္ျခမ္းကို အစိတ္စိတ္အမႊာမႊာ ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာကို ေထာင္းထားပါ။
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကို ေရေဖ်ာ္ထားပါ။

ေၾကာ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီငါးမတ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားျပီးသားၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
ႏြမ္းျပီးေမႊးလာလွ်င္လွီးျပီးသားၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။
ျပီးလွ်င္ လွီးျဖတ္ထားေသာကိုက္လံမ်ားကိုထည့္ပါ။
အခ်ိဳမႈန္႕၊ဆားနဲ႕ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕တို႕ကိုထည့္ပါ။
အဖုံးမအုပ္ပါႏွင့္ အစိမ္းေရာင္မပ်က္ေစရန္ ျဖစ္ပါသည္။
အရြက္ႏြမ္းျပီးေမႊးလာလွ်င္ ခ႐ုဆီအနည္းငယ္ကိုထည့္ပါ။
အေပါ့အငံျမည္းျပီး အိုးခ်ခါနီးမွ ေကာ္ရည္အနည္းငယ္ကို ေလာင္းပါ။
ကိုက္လံေၾကာ္ပူပူေလးကို ထမင္းျဖဴနဲ႕စားရတာကိုက အရသာတစ္မ်ိဳးဘဲေလ။

0 comments:

Post a Comment