ခုေတာ့ဆိုဖီတစ္ေယာက္ အလုပ္အားျပီး ပ်င္းပ်င္းရွိတာနဲ႕ ဟင္းေတြဘဲတစ္မ်ိဳးျပီးတစ္မ်ိဳး ခ်က္ဖို႕စိတ္ကူးေတာ့မယ္။
ခုကေတာ့ ညေနက်ရင္ ေၾကာ္စားမဲ့ ကိုက္လံေၾကာ္နည္းေပါ့ေနာ္။
ကိုက္လံကို ျမန္မာလိုမုန္႕ညွင္းစိမ္းအပြင့္ဝါနဲ႕လို႕ ေခၚမယ္ထင္ပါတယ္။
နံမည္အတိအက်ေတာ့ ဆိုဖီမသိပါဘူး။
ကိုက္လံေၾကာ္နည္း
ကိုက္လံေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ကိုက္လံ၂စီး၊
ဆီငါးမတ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥေသးတစ္ျခမ္း၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕ အနည္းငယ္၊
ဆား အနည္းငယ္၊
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ခ႐ုဆီအနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ကိုက္လံကိုလွီးျဖတ္ျပီး တစ္ေရစိမ္ထားပါ။
အရြက္ထဲမွ သဲမ်ားေျပာင္သြားေစရန္ ျဖစ္ပါသည္။
ၾကက္သြန္နီဥေသးတစ္ျခမ္းကို အစိတ္စိတ္အမႊာမႊာ ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာကို ေထာင္းထားပါ။
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကို ေရေဖ်ာ္ထားပါ။
ေၾကာ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီငါးမတ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားျပီးသားၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
ႏြမ္းျပီးေမႊးလာလွ်င္လွီးျပီးသားၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။
ျပီးလွ်င္ လွီးျဖတ္ထားေသာကိုက္လံမ်ားကိုထည့္ပါ။
အခ်ိဳမႈန္႕၊ဆားနဲ႕ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕တို႕ကိုထည့္ပါ။
အဖုံးမအုပ္ပါႏွင့္ အစိမ္းေရာင္မပ်က္ေစရန္ ျဖစ္ပါသည္။
အရြက္ႏြမ္းျပီးေမႊးလာလွ်င္ ခ႐ုဆီအနည္းငယ္ကိုထည့္ပါ။
အေပါ့အငံျမည္းျပီး အိုးခ်ခါနီးမွ ေကာ္ရည္အနည္းငယ္ကို ေလာင္းပါ။
ကိုက္လံေၾကာ္ပူပူေလးကို ထမင္းျဖဴနဲ႕စားရတာကိုက အရသာတစ္မ်ိဳးဘဲေလ။
Pages
Sunday, 27 October 2013
Blog Archive
-
▼
2013
(67)
-
▼
October
(65)
- မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးႏွင့္ပုဇြန္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္(သို႕...
- တရုတ္စတိုင္ ငါးေပါင္း
- ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္ဥပဲျပားတရုတ္ခ်က္
- ၾကက္သားႏွင့္ၾကက္သြန္မိတ္ေၾကာ္
- တရုတ္စတိုင္ ငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္!
- ပုဇြန္ထုတ္ျပဳတ္ေၾကာ္!
- ဝက္+ပဲငါးပိ အခ်ိဳခ်က္(သို႕) တရုတ္ခ်က္
- မေလးစတိုင္ ကန္ပံုငါးခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
- ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္၊ ပဲဟင္းခ်ိဳနဲ႕ ငရုတ္သီးဆားေထာင္း
- ၾကက္သား ကာလသားဟင္း
- ဝက္သားအခ်ိဳခ်က္(သို႕) တရုတ္ခ်က္
- အရသာရွိျပီး အျမန္စားႏိုင္ေသာ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္နည္း
- ပုဇြန္ဂြက္ေၾကာ္သုပ္
- သံပုရာခ်ဥ္သုပ္နဲ႕ပုတက္စာဟင္းခါး
- ငရုတ္သီးစိမ္း ငါးပိခ်က္
- ကိုက္လံေၾကာ္နည္း
- အပ်င္းဆိုဖီရဲ့ ေဂၚဖီေၾကာ္နည္း
- ငါးရံ့ႏွင့္သရက္သီး ဆီျပန္ေရက်န္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
- ငါးျခစ္ငါးဆုတ္လုံးအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း
- ေဂၚဖီဟင္းခါးႏွင့္ ၾကက္အေရခြံသုပ္
- ၾကက္သားခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
- ဘဲသားဆီျပန္ဟင္း
- ခ႐ုျပဳတ္ႏွင့္အခ်ဥ္ေရ
- ေျပာင္းဖူးေၾကာ္
- အလြန္လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး ထမင္းစားေကာင္းေစေသာနည္း
- ပုဇြန္ေၾကာ္ႏွင့္အာလူးေၾကာ္
- ျမင္းခြါရြက္နဲ႕ေရွာက္သီးအေရာသုပ္
- ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္
- ႏို႕စိမ္းေက်ာက္ေက်ာျပဳလုပ္နည္း
- ျမန္ေကာင္းလြယ္ကူတဲ့ ပုဇြန္ခ်ဥ္သုပ္ေလး
- ဝက္နံ႐ိုးအာလူးဟင္းဆီျပန္
- ဝက္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္
- ပုဇြန္ေျခာက္အခ်ိဳေၾကာ္နဲ႕ငါးပိေကာင္အစပ္ေၾကာ္
- ေခြၽတာေရးဟင္း
- ထမင္းသုတ္
- ဝက္ကလီစာအခ်ိဳခ်က္
- ဝက္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္
- ကုလားပဲသုတ္
- ဇရစ္ဖူးအစပ္ေၾကာ္
- စားေတာ္ပဲၿပဳတ္
- ငါးဇင္႐ိုင္းဆီျပန္ေရက်န္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
- ငါးေျပမအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း
- ကိုက္လံေၾကာ္နဲ႕ပုဇြန္စိတ္ေၾကာ္
- "ငါးဖယ္ျခစ္ဆီျပန္ဟင္း၊ ပဲစိမ္းဗူးေၾကာ္၊မရမ္းသီးငါး...
- ငါးခူေၾကာ္ႏွင့္ မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္း!
- ကင္ပြန္းရြက္ေၾကာ္
- အိမ္ျဖစ္ထမင္းေၾကာ္
- ခ်ဥ္ငံစပ္ဝက္ေခါက္သုပ္
- ကန္စြန္းရြက္၊ငါးပိအစပ္ေၾကာ္
- ၾကက္သားႏွင့္ဂ်ဴးဖူးေၾကာ္
- မေလးစတိုင္ပုဇြန္အစပ္ခ်က္(သို႕)Nasi Paprik Udang Pedas
- မေလးစတိုင္ျပည္ၾကီးငါးအစပ္ခ်က္(သို႕)Nasi Paprik Sot...
- ျမန္ေကာင္းလြယ္ကူ ခ်ဥ္ငံစပ္လၻက္သုပ္
- ငါးဖယ္ျခစ္ဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္
- ငါးခူစဥ္းေကာ
- ဝက္ေခါင္းသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္
- ငါးသားေလာက္ကို ႐ိုး႐ိုးထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႕ေပါင္းတဲ့...
- ဝက္သားဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ ဘံုလံုသီးအခ်ိဳခ်က္ဟင္း
- ငါးပုတ္သင္ အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္း
- ကန္စြန္းရြက္အခ်ိဳေၾကာ္
- ငါးခူေမႊေၾကာ္၊ ျမင္းခြါရြက္သုပ္ႏွင့္ ဘူးသီးဟင္းခါး
- ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္
- အသုပ္စံု
- ၾကက္႐ိုး၊ပဲသုပ္
- ေဝဒနာေဟာင္းရဲ့နိဂုံး
-
▼
October
(65)
0 comments:
Post a Comment