Pages

Sunday, 27 October 2013

ဝက္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္

ဆိုင္ဘာမွလူပိုဂ်ီး ဥဥKTLနည္းကို အသုံးျပဳျပီးခ်က္ထားပါေၾကာင္း!
သူက ၀က္လက္ေပါင္းတဲ့။ ေဒၚဆိုဖီကေတာ့ ေျခေထာက္လား?လက္လားေတာ့ မသိဘူး။
တစ္ျခမ္းဘဲဝယ္လိုက္တယ္။ ဒါေတာင္ တစ္ကီလိုေက်ာ္တယ္ဗ်!
လြယ္လြယ္ဘဲေခၚ ဝက္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္ ေပါ့ဗ်ာ။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

၀က္ေျခေထာက္တစ္ျခမ္း(တစ္ကီလိုေက်ာ္ေက်ာ္)
ဆီအနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မႊာ
နာနတ္ပြင့္ တစ္ပြင့္
သၾကားအနည္းငယ္
တရုတ္ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ အနည္းငယ္
တရုတ္ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ အနည္းငယ္
ဆားအနည္းငယ္
ဂ်င္းအနည္းငယ္
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕
ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ လိုအပ္ပါတယ္ရွင္!


ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ပထမဦးစြာ ၀က္ေျခေထာက္ခုတ္ထစ္ျပီးသားကို ေရျဖင့္သန္႔စင္စြာေသခ်ာေဆးပါ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၅မႊာကို အခြံခြာျပီး ဒါးျပားရိုက္ထားပါ။သန္႕စင္ထားေ
သာ ၀က္ေျခေထာက္မ်ားကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး ၁၅ မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္လိုက္ပါ၊ ၁၅ မိနစ္ၾကာေသာ္ ျပဳတ္ထားေသာ အရည္မ်ားအားလံုးကို သြန္ပစ္လိုက္ပါ၊ ပထမျပဳတ္ရည္ထဲတြင္ အညွီမ်ားပါ၀င္သြားေသာေၾကာင့္ ခ်က္ျပီးေသာအခါ ၀က္သားအညွီနံ႔ မနံေတာ႕ပါဘူး။သူ႕နည္းအတိုင္းေနာ္!

ျပဳတ္ျပီးေသာ အသားမ်ားကို ပန္းကန္ျပားတခ်က္ထဲ ထည့္ထားပါ။ ဒယ္အိုးထဲသို႔ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဆီဆူေသာအခါ သၾကားထည့္ကာ အေရာင္ယူပါ၊ တရုတ္ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ နည္းနည္းထည္႕ပါက အနံ႕ကို ပိုေမႊးေစပါသည္။ ၀က္သားအေရာင္ရေသာအခါ ဒါးျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားႏွင့္ ဂ်င္းကိုပါးပါးလွီးထည္႕၍ လံုးပါ (မတူးေစပါႏွင့္) ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္း အနည္းငယ္ညိွဳးေသာအခါ တရုတ္ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ နာနတ္ပြင့္တို႔ကို ထည့္ျပီး ေရျမဳတ္ေအာင္ထည့္ကာ အဖုံးပိတ္ထားပါ၊ ဝက္ေျခေထာက္ျပဳတ္ထားတဲ့အခါ ထြက္လာေသာ ဆီမ်ားကုိ ခပ္ထုတ္ပစ္ပါ၊ အေပါ့အငံအတြက္ ဆားအနည္းငယ္ ထည္႕ပါ။

ႏွစ္နာရီေလာက္ ျပဳတ္ျပီးေသာ္ အင္မတန္မွ ႏူးအိျပီး အရသာႏွင့္ျပည့္စံုေသာဝက္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္ကို ရပါျပီရွင္! စားခါနီးရင္ၾကက္သြန္မိတ္ကို ညွပ္ထည့္လိုက္ေသာအခါ ေအာက္ပါအတိုင္းျမင္ရပါမယ္။ အီမွာစိုးလို႕ေနာ္! ဒါနဲ႕တြဲျပီးစား။


0 comments:

Post a Comment