အရသာရွိျပီး အျမန္စားႏိုင္ေသာ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္နည္း
ေခါက္ဆြဲေျခာက္တစ္ထုပ္
အသားလုံးတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး(သို႕) အသားတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး
ငရုတ္သီးစိမ္း၃ေတာင့္
ဆားအနည္းငယ္
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္
ေခါက္ဆြဲေျခာက္တစ္ထုပ္
အသားလုံးတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး(သို႕) အသားတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး
ငရုတ္သီးစိမ္း၃ေတာင့္
ဆားအနည္းငယ္
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္
အရြက္တစ္မ်ိဳးမ်ိဳး(သို႕)ပဲပင္ေပါက္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ေရေႏြးဆူျပီးသားထဲကို ေခါက္ဆြဲေျခာက္၊အသားလုံးတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး(သို႕)
အသားတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို တစ္ခါတည္းထည့္ျပီးျပဳတ္။ အသားလဲက်က္၊
ေခါက္ဆြဲလဲအေနေတာ္ရင္ ျပဳတ္ျပီးသားေရေႏြးကို
ေရစစ္လိုက္(ဆံပင္အကြၽတ္သက္သာေအာင္ေလ)။ေနာက္အိုးကိုျပန္တင္ျပီး ေရေႏြးဆူျပီးသားထဲကို ေခါက္ဆြဲထုပ္ထဲက ပါသမွ်အကုန္ေဖာက္ထည့္၊ငရုတ္သီးစိမ္း၃ေတာင့္ညွပ္ျပီးထည့္၊ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ကိုထည့္ ေရဆူလာရင္ ေရစစ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲ၊အသားလုံးတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး(သို႕) အသားတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးကို ျပန္ထည့္၊အရြက္တစ္မ်ိဳးမ်ိဳး(သို႕)ပဲပင္ေပါက္ထည့္ ဆူျပီးရင္ စားလို႕ရျပီ။
အလုပ္မအားရင္ အဲဒီလိုဘဲ စားလိုက္တယ္။ဟီး!
0 comments:
Post a Comment