Pages

Tuesday, 22 October 2013

ၾကက္႐ိုး၊ပဲသုပ္

ၾကက္႐ိုး၊ပဲသုပ္အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ေျခေထာက္၁၀ေခ်ာင္း၊
အေတာင္ပံ၂ေခ်ာင္း၊
အသဲအျမစ္၁စံုစာ၊(ကြၽန္မေတာ့မရလိ
ု႕မထည့္ထားဘူး)
ေရွာက္ရြက္၁ရြက္(သို႕)ပူစီနမ္ အနည္းငယ္၊
ပဲလက္၁ဆုတ္၊
အာလူးအေနေတာ္၁လုံး၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံး၊
ေဂၚဖီေသးေသးတစ္စိတ္
သံပုရာသီးတစ္လုံး၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၅ေတာင့္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
စပါးလင္ အရြယ္ေတာ္၁ေခ်ာင္း၊
ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
ပဲအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ပဲကိုျပဳတ္ထားပါ။
ၾကက္ေျခေထာက္၁၀ေခ်ာင္း၊အေတာင္ပံ၂ေခ်ာင္းကို ခုတ္ထစ္ေရေဆးျပီးထားပါ။
ၾကက္႐ိုးျပဳတ္ရန္ ေရတစ္ဆူေအာင္တည္ ဂ်င္း၊ၾကက္ျဖဴေထာင္းထည့္ အ႐ိုးေတြထည့္ ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕ထည့္ ႏူးခါနီးအခ်ိန္က်မွ အာလူးကို၄စိတ္စိတ္ျပီးထည့္ ႏူးရင္ဆယ္ထားလိုက္ပါ။
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
ေဂၚဖီေသးေသးတစ္စိတ္ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း၅ေတာင့္ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
ပဲစိမ္းမွဳန္႔ကို ေရေဖ်ာ္ၿပီး အေနေတာ္က်ိဳထားပါ။
သံပုရာသီးကိုလွီးထားပါ။
ေရွာက္ရြက္၁ရြက္(သို႕)ပူစီနမ္ အနည္းငယ္ကို ေရေဆးျပီး ညွပ္ထားပါ။

ျပင္ဆင္ပံု
 ၾကက္႐ိုး၊ပဲ၊အသဲအျမစ္၊အာလူးကိုစီထည့္ပါ။ပဲရည္ကိုေလာင္းထည့္ပါ။
ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္၊ေဂၚဖီ၊င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။
သံပုရာသီးညႇစ္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႔ထပ္ထည့္ပါ။
ညွပ္ထားတဲ့ေရွာက္ရြက္၁ရြက္(သို႕)ပူစီနမ္ အနည္းငယ္ကိုထည့္ျပီး ႐ႉး႐ႉးရွဲရွဲနဲ႕ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

0 comments:

Post a Comment