Pages

Monday, 28 October 2013

ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္၊ ပဲဟင္းခ်ိဳနဲ႕ ငရုတ္သီးဆားေထာင္း

ဒီေန႕သံစဥ္ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းေတြကေတာ့ ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္၊ ပဲဟင္းခ်ိဳနဲ႕ ငရုတ္သီးဆားေထာင္းဘဲ ျဖစ္ပါတယ္ရွင္။
သံစဥ္ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းေတြက တစ္ေယာက္တည္းသမားေတြအတြက္ ၂ႏွပ္စာျဖစ္သလို
ႏွစ္ေယာက္တြဲစံုတြဲေတြအတြက္ တစ္ႏွပ္စာသာျဖစ္ပါတယ္ရွင္။ 
[u]ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ရန္[/u]
ၾကက္ေတာင္ပံ၂ေခ်ာင္း (ခပ္ၾကီးၾကီးေရြးဝယ္ေပါ့ေနာ္။ဒီမွာ၂ခုကို ၁၅က်ပ္သားနီးပါးရွိပါတယ္)။
ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္၊ဂ်င္းအနည္းငယ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴအနည္းငယ္တို႕လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ပထမဦးစြာ ၾကက္ေတာင္ပံ၂ေခ်ာင္းကို ခုတ္ထစ္ျပီး ေသေသခ်ာခ်ာ ေရႏွင့္ေဆးပါ။
ျပီးလွ်င္ ဂ်င္းႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းျပီးအေရညွစ္ျပီး ထိုအေရကို ၾကက္ေတာင္ပံ၊ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕၊နႏြင္း တို႕ႏွင့္သမေအာင္နယ္ပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ အိုးထဲသို႕ နယ္ျပီးသား  ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ေရစစ္ျပီးထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ၾကာလွ်င္ အထပ္ေအာက္လွန္ေပးပါ။
အဝါေရာင္သန္းလာျပီး ကြၽပ္လာလွ်င္ ခ်လို႕ရပါျပီ။
[u]ပဲဟင္းခ်ိဳခ်က္ရန္[/u]
ပဲနီေလးတစ္ဆယ္သား၊ ၾကက္သြန္နီေသးတစ္လုံး၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာ၊၊ဂ်င္းအနည္းငယ္၊ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊  နႏြင္းအနည္းငယ္ ဂ်ုံၾကာဇံအနည္းငယ္  လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ဂ်င္းအနည္းငယ္ကိုေထာင္းထားျပီးသပ္သပ္ထားပါ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလေထာင္းထားျပီးသပ္သပ္ထားပါ၊
ၾကက္သြန္နီေသးတစ္လုံးကိုပါးပါးလွီးထားပါ။ 
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၂က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားျပီးသားဂ်င္းအနည္းငယ္ကို တစ္ထည့္ပါ အနည္းငယ္ကြၽပ္လာမွ  ေထာင္းထားျပီးသား ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အဲဒီ၂ခုႏြမ္းျပီးေမႊးလာမွ လွီးျပီးသားၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။
ႏြမ္းလာလွ်င္ပဲနီေလးမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ။ အနီေရာင္မွ အဝါေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ ေရျမဳပ္ရုံေလ ထည့္ပါ။
ပဲႏူးလာလွ်င္ ဆားႏွင့္အခ်ိဳမႈန္႕သင္ထည့္ထယ္ျပီး ဂ်ုံၾကာဇံအနည္းငယ္ကိုခပ္ပါ။
အေနေတာ္ရင္ခ်လို႕ရပါျပီ။
[u]ငရုတ္သီးဆားေထာင္းလုပ္ရန္ [/u]
ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာ၊ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ဆီအနည္းငယ္ လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလေထာင္းထားပါ၊ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္ကိုထည့္ပါ၊
ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ကိုပါထည့္ေထာင္းပါ။
ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္လုံးထဲထည့္ျပီး ဆီစြတ္႐ံုေလးသာထည့္ျပီး ေမႊပါ။
အားလုံးျပီးပါျပီရွင္။ ခ်က္တာေတြျပီးလို႕ ထမင္းစားပါေတာ့မယ္ရွင္။
အားလုံးစားလို႕ေကာင္းၾကပါေစေနာ္!

0 comments:

Post a Comment