သံစဥ္ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းေတြက တစ္ေယာက္တည္းသမားေတြအတြက္ ၂ႏွပ္စာျဖစ္သလို
ႏွစ္ေယာက္တြဲစံုတြဲေတြအတြက္ တစ္ႏွပ္စာသာျဖစ္ပါတယ္ရွင္။
[u]ၾကက္ေတာင္ပံေၾကာ္ရန္[/u]
ၾကက္ေတာင္ပံ၂ေခ်ာင္း (ခပ္ၾကီးၾကီးေရြးဝယ္ေပါ့ေနာ္။ဒီ
ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္၊ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
ပထမဦးစြာ ၾကက္ေတာင္ပံ၂ေခ်ာင္းကို ခုတ္ထစ္ျပီး ေသေသခ်ာခ်ာ ေရႏွင့္ေဆးပါ။
ျပီးလွ်င္ ဂ်င္းႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းျပီးအေရညွစ္ျပီး ထိုအေရကို ၾကက္ေတာင္ပံ၊ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕၊နႏြ
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ အိုးထဲသို႕ နယ္ျပီးသား ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ေရစစ္ျပီးထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ၾကာလွ်င္ အထပ္ေအာက္လွန္ေပးပါ။
အဝါေရာင္သန္းလာျပီး ကြၽပ္လာလွ်င္ ခ်လို႕ရပါျပီ။
[u]ပဲဟင္းခ်ိဳခ်က္ရန္[/u]
ပဲနီေလးတစ္ဆယ္သား၊ ၾကက္သြန္နီေသးတစ္လုံး၊ၾကက္သြန္ျ
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္ ဂ်ုံၾကာဇံအနည္းငယ္ လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ဂ်င္းအနည္းငယ္ကိုေထာင္းထားျပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလေထာင္းထားျပီးသပ္သပ္ထား
ၾကက္သြန္နီေသးတစ္လုံးကိုပါးပါး
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၂က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားျပီးသားဂ်င္းအနည္းငယ္
အဲဒီ၂ခုႏြမ္းျပီးေမႊးလာမွ လွီးျပီးသားၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျ
ႏြမ္းလာလွ်င္ပဲနီေလးမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ။ အနီေရာင္မွ အဝါေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ ေရျမဳပ္ရုံေလ ထည့္ပါ။
ပဲႏူးလာလွ်င္ ဆားႏွင့္အခ်ိဳမႈန္႕သင္ထည့္ထယ္ျ
အေနေတာ္ရင္ခ်လို႕ရပါျပီ။
[u]ငရုတ္သီးဆားေထာင္းလုပ္ရန္ [/u]
ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလေထာင္းထားပါ၊ငရုတ္သီး
ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ကိုပါထည္
ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္လုံးထဲထည့္ျပီး ဆီစြတ္႐ံုေလးသာထည့္ျပီး ေမႊပါ။
အားလုံးျပီးပါျပီရွင္။ ခ်က္တာေတြျပီးလို႕ ထမင္းစားပါေတာ့မယ္ရွင္။
အားလုံးစားလို႕ေကာင္းၾကပါေစေနာ္
0 comments:
Post a Comment