Pages

Sunday, 27 October 2013

ငါးသားေလာက္ကို ႐ိုး႐ိုးထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႕ေပါင္းတဲ့နည္းပါ။
ငါးသားေလာက္၅၀၀ဂရမ္ အေကာင္ေလာက္ကို အက်ည္းခြံထိုး၊ ပါးဟပ္ထုတ္၊ ၂ပိုင္းဘဲပိုင္း ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္
၊နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ရွာလကာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း၃ဇြန္းထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ပါ။ ေပါင္းအိုးထဲကို စပါးလင္၃ေခ်ာင္းနဲ႕ အခြံမ်ားခင္းပါ။ အဲဒီအေပၚမွ နယ္ထားေသာငါး၂ပိုင္းကို ထည့္ျပီး ေရကိုသင့္သလိုထည့္ျပီးေပါင္းပါ။ ေရခန္းေသာအခါအဖုံးကိုဖြင့္ျပီး အ႐ိုးႏူးမႏူးစမ္းသပ္ျပီး ေရထပ္ထည့္ျပီးေပါင္းပါ။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္ကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကီးၾကီး၁လုံးကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။


ဒယ္အိုးထဲ ဆီႏွစ္က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲသို႕ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္းကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္ငယ္ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ  ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္း၍လိတ္လာလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္တို႕ကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
   ငါးသားေလာက္အ႐ိုးႏူးလာေသာအခါ ေပါင္းအိုးထဲသို႕ ထိုဆီသက္ထားေသာအရာမ်ားကိုထည့္ျပီး တည္ပါ။အရည္ခန္းျပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ ေပါင္းအိုးကိုပိတ္လိုက္ပါ။
ေဒၚဆိုဖီရဲ့ငါးသားေလာက္အလြယ္ေပါင္းနည္းပါရွင္!

ငါးသားေလာက္ေပါင္းနဲ႕လိုက္ဖက္တဲ့ ဟင္းေတြကေတာ့ သရက္ခ်ဥ္သုပ္၊ငံျပာရည္ေၾကာ္နဲ႕ မဲဇလီဟင္းခ်ိဳတို႕ဘဲျဖစ္ပါတယ္ရွင္။

0 comments:

Post a Comment