Pages

Sunday, 27 October 2013

ကင္ပြန္းရြက္ေၾကာ္

မခ်က္တာၾကာလို႕ ခ်က္လိုက္ပါဦးမယ္။ကဲကဲ! ကင္ပြန္းရြက္၊မွ်စ္နဲ႕ ပုဇြန္ဆိတ္ကို ေရာျပီး ေၾကာ္မယ္ေနာ္!
ကင္ပြန္းရြက္ေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဆီ၅က်ပ္သား၊
ကင္ပြန္းရြက္၁စီး
မွ်စ္ႏု စိတ္ျပီးသား ၅က်ပ္သားခန္႕၊
ပုဇြန္ဆိတ္၁၅က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၁၀ေတာင့္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္ႏွင့္
ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း၁၀ေတာင့္ကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ပုဇြန္ဆိတ္၁၅က်ပ္သားကို ဆိတ္၍္ေရေဆးျပီး ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ နယ္ထားပါ။
ကင္ပြန္းရြက္၁စီးကို အရြက္ေခြၽျပီးေရေဆးထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီ၅က်ပ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကိုထည့္ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ား ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ငရုတ္အစိမ္းမႈန္႕အနည္ငယ္ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္ နယ္ထားေသာ ပုဇြန္ဆိတ္မ်ားကို ထည့္ပါ။
ေျခာက္၍အနံ႕ ေမႊးလာလွ်င္ ေခြၽထားေသာ ကင္ပြန္းရြက္မ်ားႏွင့္ စိတ္ျပီးသားမွ်စ္ႏုကို ထည့္ပါ။
ႏြမ္းလာလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္
၊ ေရႏွင့္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္တို႕ကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ေျခာက္ေျခာက္ကေလးျဖစ္လာလွ်င္ ခ်လိုရပါျပီရွင္။
အားလုံးခံတြင္းျမိန္ၾကပါေစေနာ္!

အားလြန္းလို႕ေရးလိုက္တာပါ။ ကင္မရာက်န္ခဲ့လို႕ ေနာက္ေန႕မွ ပံုတင္ပါမည္။

0 comments:

Post a Comment