Pages

Sunday, 27 October 2013

ကန္စြန္းရြက္အခ်ိဳေၾကာ္

ငါးပုတ္သင္ အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ တြဲျပီးစားတဲ့ ကန္စြန္းရြက္အခ်ိဳေၾကာ္ေလး ေၾကာ္လိုက္ပါဦးမယ္ေနာ္!
[u][u]ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား[/u][/u]
ကန္စြန္းရြက္၁စီး၊
ပုဇြန္ေျခာက္အေနေတာ္၁၀ေကာင္ခန္႕

ဆီ၂က်ပ္ခြဲသား၊
ၾကက္သြန္နီ၁ျခမ္း၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
နႏြင္းအနည္းငယ္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
[u]ျပင္ဆင္ပံု[/u]
ၾကက္သြန္နီ၁ျခမ္းကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ပုဇြန္ေျခာက္အေနေတာ္၁၀ေကာင္ခန္႕ကို ေရစိမ္ထားပါ။
ကန္စြန္းရြက္၁စီး ေျခြျပီးေရေဆးထားပါ။
ေရစိမ္ထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တညက္ေထာင္းပါ။
[u]ခ်က္ျပဳတ္နည္း[/u]
ဒယ္အိုးထဲ ဆီ၂က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႕ ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
ျပီးလွ်င္  မညက္တညက္ေရာေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေျခာက္မ်ားကိုထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္တို႕ကို ထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။
ေနာက္ဆုံးမွ ေျခြျပီးေရစစ္ထားတဲ့ ကန္စြန္းရြက္မ်ားကို ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ။
အစိမ္းေရာင္မျပယ္ခင္အိုးကို မီးပိတ္ပါ။
ဗီတာမင္အျပည့္ပါေသာ အစိမ္းေရာင္မျပယ္တဲ့ ကန္စြန္းရြက္ အခ်ိဳေၾကာ္ပါရွင္!

0 comments:

Post a Comment