Pages

Sunday, 27 October 2013

ဝက္သားဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ ဘံုလံုသီးအခ်ိဳခ်က္ဟင္း

မခ်က္တာၾကာလို႕ ဟင္းဝင္ခ်က္လိုက္ဦးမယ္ေနာ္! ဒီေန႕ဂ်ီးေဒၚၾကီးေဒၚဆိုဖီ  (ေမာင္ဒူးနဲ႕တီေအးရဲ့အေခၚေနာ္) ခ်က္မဲ့ဟင္းေတြကေတာ့
ဝက္သားဆီျပန္ဟင္းနဲ႕ ဘံုလံုသီးအခ်ိဳခ်က္ဟင္းတို႕ဘဲ ျဖစ္ပါတယ္ရွင္။
ဝက္သားဆီျပန္ဟင္း
ဝက္သား၃ထပ္သား ကီလိုဝက္၊
ဆီ၅က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လံုး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴၾကီးၾကီး၅မႊာ၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္။

ျပင္ဆင္ပံု
ဝက္သား၃ထပ္သားကို အေနေတာ္လွီး ေရေဆးျပီး ဆား၊နႏြင္း၊အခ်ိဳမႈန္႕၊ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕ ႏွင့္ အေနေတာ္နယ္ထားပါ။
ဂ်င္းအနည္းငယ္ကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီးေထာင္းထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၅မႊာကိုလဲ အခြံႏႊာ ေရေဆးေထာင္းျပီး သပ္သပ္ထားပါ၊
ၾကက္သြန္နီတစ္လံုးကိုလဲ အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီးပါးပါးလွီးထားပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၅က်ပ္သားကို ထည့္ပါ။ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားျပီးသား ဂ်င္းအနည္းငယ္ကို တစ္ထည့္ပါ
အနည္းငယ္ကြၽပ္လာမွ ေထာင္းထားျပီးသား ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အဲဒီ၂ခုႏြမ္းျပီးေမႊးလာမွ လွီးျပီးသားၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျ
ပီး ဆီသတ္ပါ။
ႏြမ္းလာလွ်င္ င႐ုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ကိုထည့္ျပီး
နယ္ထားေသာ သံုးထပ္သားမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသက္ပါ။
ဆီသက္တာေျခာက္ျပီး အဆီျပန္လာရင္ ဝက္သားေရျမဳတ္႐ံုထည့္ျပီး အုပ္ထားေပးပါ။
ဟင္းရည္ဆူလာရင္ အေပါ့အငံျမည္း လိုတာထပ္ထည့္ပါ။
(အရမ္းၾကီးႏူးအိေနတာ မၾကိဳက္သူမ်ား ၁ေရခန္းတာနဲ႕ရပါျပီ၊ႏူးအိေနတာ ၾကိဳက္သူမ်ား ၂ေရခန္းမွ အေတာ္ပါဘဲ)
အေနေတာ္ရင္ စားလို႕ရျပီမို႕ ဟင္းအိုးကို ခ်ႏိုင္ပါျပီရွင္!

ဘံုလံုသီးဟင္းတြင္ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
ဘံုလံုသီးအရြယ္ေတာ္ ၃ေခ်ာင္း၊
ဆီ၅က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လံုး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴၾကီးၾကီး၅မႊာ၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ပံု
ၾကက္သြန္ျဖဴ၅မႊာကို အခြံႏႊာ ေရေဆးေထာင္းျပီး သပ္သပ္ထားပါ၊
ၾကက္သြန္နီတစ္လံုးကိုလဲ အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီးပါးပါးလွီးထားပါ။
ဘံုလံုသီးကႏုေနေတာ့  အေပၚယံအခြံကို ဓားနဲ႕ျခစ္ျပီး အေစ့မထုတ္ေတာ့ဘဲ ပါးပါးလွီးပါ။

ဘံုလံုသီးဟင္းခ်က္ျပဳတ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၅က်ပ္သားကို ထည့္ပါ။ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းျပီးသား ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
ုႏြမ္းျပီးေမႊးလာမွ လွီးျပီးသားၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ႏြမ္းလာလွ်င္ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕အနည္းငယ္ကို ထည့္ပါ၊ပါးပါးလွီးထားေသာ ဘံုလံုသီးမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသက္ပါ။
ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕နဲ႕ငံျပာရည္တို႕ကို သင့္သလိုထည့္ပါ။
ဆီသက္ထားေသာ ဘံုလံုသီးမ်ားႏူးလာလွ်င္ ေရထည့္ျပီး ခဏအုပ္ထားေပးပါ။
ဟင္းရည္ဆူလာလွ်င္ အေပါ့အငံ လိုသလို ျဖည့္စြက္ျပီး ဟင္းအိုးကို ခ်ႏိုင္ပါျပီရွင္!
မန္ဘာေမာင္ႏွမမ်ားအားလုံး ခံတြင္းျမိန္ၾကပါေစရွင္!

0 comments:

Post a Comment