Pages

Sunday, 27 October 2013

ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္

ဒီေန႕ခ်က္မဲ့ဟင္းကေတာ့ ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ ျဖစ္ပါတယ္ရွင္!
 
ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္
 
 
ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္္အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
 
ၾကက္သားရင္အံုသားခ်ည္း၃၀၀ဂရမ္၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာခန္႕၊
ငရုတ္သီးအေျခာက္၁ေတာင့္၊
ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ္
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငရုတ္ေကာင္းအျဖဴမႈန္႕အနည္းငယ္၊(အျဖဴမရရင္ အမည္းကိုလဲ သုံးႏိုင္ပါသည္)
ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
သၾကားအနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
 
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
 
ၾကက္သားရင္အံုသားကို ပါးပါးလွီးထားျပီး ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ နႏြင္းအနည္းငယ္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ နယ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကိုအခြံႏႊာေရေဆးျပီး ၄စိတ္စိတ္ထားျပီးမႊာထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာကိုလဲအခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ ၁ေတာင့္ကို ၄ပိုင္းျဖတ္ထားပါ။ ဂ်င္းလက္တစ္စစ္ေလာက္ကို အခြံႏႊာေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
 
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီႏွစ္က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ ၄ပိုင္းျဖတ္ထားေသာ ငရုတ္သီးအေျခာက္ကို ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားပါ။
ျပီးလွ်င္နယ္ထားေသာၾကက္သားကိုထည့္ပါ။ အသားနည္းနည္းက်က္လာတဲ့အထိ ေၾကာ္ပါ။
၅မိနစ္ေလာက္ဘဲေနာ္။ ျပီးရင္ဆယ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ပါးပါးလွီးထားေသာ ဂ်င္းကိုထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ မႊာထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ျပီးေမႊေ
ပးပါ။ အနည္းငယ္ႏြမ္းလာလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္  ၾကက္သြန္ျဖဴႏြမ္းလာရင္ ေၾကာ္ထားတဲ့ၾကက္သားကိုထည့္ ဆားအနည္းငယ္၊အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊သၾကားအနည္းငယ္၊ပဲငံျပာေရအနည္းငယ္နဲ႕ ေကာ္မႈန္႕အနည္းငယ္ကိုေရေဖ်ာ္ျပီးထည့္၊ ျပီးရင္ျမည္းၾကည့္ လိုတာထပ္ထည့္ ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားတဲ့ငရုတ္သီးအေျခာက္ကိုထည့္ ၾကက္ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ရပါျပီရွင္။

0 comments:

Post a Comment