Pages

Monday, 28 October 2013

သံပုရာခ်ဥ္သုပ္နဲ႕ပုတက္စာဟင္းခါး

ဒီေန႕ေတာ့ ဆိုဖီ႔ရဲ့စိတ္ထဲမွာ စားခ်င္ေနတဲ့ အရာေတြကို ခ်က္ျပမယ္ေနာ္!
ခံတြင္းျမိန္ေစျပီး ထမင္းစားလို႕ ေကာင္းေစတဲ့ သံပုရာခ်ဥ္သုပ္နဲ႕ပုတက္စာဟင္းခါးဘဲ ျဖစ္ပါတယ္ရွင္!
သံပုရာခ်ဥ္သုပ္ အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
သံပုရာခ်ဥ္ အရြယ္ေတာ္၂လုံး၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ဆီခ်က္အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း၃ေတာင့္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ပဲက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕ အနည္းငယ္၊
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။

သံပုရာခ်ဥ္သုပ္ သုပ္နည္း

သံပုရာခ်ဥ္ အရြယ္ေတာ္၂လုံးကို ေရေျပာင္ေအာင္ေဆးျပီးပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လုံးကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း၃ေတာင့္ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
ဇလုံၾကီးတစ္ခုထဲသို႕ လွီးထားေသာ သံပုရာခ်ဥ္၊ၾကက္သြန္နီႏွင့္ငရုတ္သီးစိမ္းတို႕ကိုထည့္ပါ။ျပီးလွ်င္ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊ ပဲက်က္မႈန္႕အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္၊ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕ အနည္းငယ္ႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ ဆီခ်က္အနည္းငယ္တို႕ကိုထည့္ျပီး သုပ္ပါ။ အေပါ့အငံကို လိုသလိုျပင္ဆင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
ပုတက္စာဟင္းခါး အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

ပုတက္စာေသးရင္၂စီး၊ၾကီးရင္တစ္စီး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာ၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕ အနည္းငယ္ႏွင့္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။

ပုတက္စာဟင္းခါး ခ်က္နည္း
ပုတက္စာကိုမႊာျပီး တစ္ေရစိမ္ထားပါ။
ပုတက္စာ အပြင့္မ်ားထဲမွ သဲမ်ားေျပာင္သြားေစရန္ ျဖစ္ပါသည္။
ေရေႏြးကိုတစ္ဆူေအာင္တည္ပါ။
ေရေႏြးဆူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၃မႊာကို ေထာင္းျပီးထည့္ပါ။
အခ်ိဳမႈန္႕၊ဆားနဲ႕ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕တို႕ကိုထည့္ပါ။
မႊာထားတဲ့ပတက္စာေတြကို သန္႕ေအာင္ေဆးျပီးထည့္ပါ။
ဟင္းခါးဆူလာရင္အိုးကိုခ်လို႕ရပါျပီရွင္။
အသားမပါဘဲ ထမင္းျမိန္ေစမဲ့ သံပုရာခ်ဥ္သုပ္နဲ႕ပုတက္စာဟင္းခါးဘဲ ျဖစ္ပါတယ္ရွင္!
သံပုရာခ်ဥ္ျပဳလုပ္နည္း(မသိတဲ့သူေတြအတြက္ ဆိုဖီရဲ့လုပ္နည္းကို မွ်ေဝတာပါေနာ္)

သံပုရာခ်ဥ္ျပဳလုပ္ရန္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ဖန္ပုလင္းသန္႕သန္႕(သို႕)ေကာ္ဘူးသန္႕သန္႕တစ္လုံး
သံပုရာသီး အရြယ္ေတာ္၆လုံး၊
ဆား၂ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)၊
ေရက်က္ေအး သံပုရာသီးကို ျမဳပ္႐ံုေလာက္။
မီးဖိုမွ ထင္းျပာအနည္းငယ္
(ဆိုဖီ႔အေမက သံပုရာသီးကနပ္ျပီး မာမာေတာင့္ေတာင့္ေလး ျဖစ္ဖို႕ထည့္တယ္လို႕ ေျပာပါတယ္။ဆိုဖီကဂက္(စ္)နဲ႕ခ်က္တာမို႕ မရွိလို႕မထည့္ပါဘူး)
 
ျပဳလုပ္နည္း
သံပုရာသီး အရြယ္ေတာ္၆လုံးကိုေရေဆးျပီး ပတ္ပတ္လည္ကို ဓားႏွင့္မႊန္းေပးပါ။
သံပုရာသီးမ်ားကို ဆားတစ္ဇြန္းႏွင့္နယ္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဘူးထဲသို႕ထည့္ျပီး သံပုရာသီးျမဳပ္႐ံုေလး ေရက်က္ေအးကိုထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ဆားတစ္ဇြန္းကို ထပ္ထည့္ျပီး အဖုံးပိတ္ထားပါ။
၂ပတ္ေလာက္ဆိုရင္ သံပုရာခ်ဥ္ျဖစ္ျပီး သုပ္စားလို႕ရပါျပီရွင္။

0 comments:

Post a Comment