Pages

Sunday, 27 October 2013

ငါးရံ့ႏွင့္သရက္သီး ဆီျပန္ေရက်န္ခ်က္ျပဳတ္နည္း

ဒီေန႕ေတာ့ အလုပ္လုပ္ခ်င္စိတ္ေပ်ာက္ေနလို႕ တန္းစီျပီး တင္ဖို႕စဥ္းစားေနတယ္။
အျပစ္အကင္းဆုံးနည္းက အစားအစာခ်က္ျပဳတ္နည္းဘဲမို႕ ေရးေတာ့မယ္ဗ်ိဳ႕။
ငါးရံ့ႏွင့္သရက္သီး ဆီျပန္ေရက်န္ခ်က္ျပဳတ္နည္းေလးပါ။




ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
ငါးရံ့၄၀၀ဂရမ္(အစိတ္သားေလာက္ ရွိမည္ဟုခန္႕မွန္းမိပါသည္)၊
သရက္သီးစိမ္းအလတ္စား၁လုံး၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၄မႊာ၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
စပါးလင္ အရြယ္ေတာ္၁ေခ်ာင္း၊
ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
နံနံပင္အနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးစိမ္း၅ေတာင့္၊
နႏြင္းမႈန္႕အနည္းငယ္ႏွင့္
ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕
လိုအပ္ပါတယ္။


ငါးရံ့ကိုခုတ္ထစ္ေရေဆးျပီး ဆား၊နႏြင္း၊အခ်ိဳမႈန္႕၊ငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕ ႏွင့္ အေနေတာ္နယ္ထားပါ။
ဂ်င္းအနည္းငယ္ကိုေထာင္းထားျပီးသပ္သပ္ထားပါ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလဲ ေထာင္းထားျပီးသပ္သပ္ထားပါ၊
ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
သရက္သီးစိမ္းအလတ္စား၁လုံးကို အခြံႏႊာျပီး ေပါက္ဆိတ္စိတ္ထားပါ။


ငါးရံ့ႏွင့္သရက္သီး ဆီျပန္ေရက်န္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီ၅က်ပ္သားေလာက္ ထည့္ပါ။ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားျပီးသားဂ်င္းအနည္းငယ္ကို တစ္ထည့္ပါ
အနည္းငယ္ကြၽပ္လာမွ ေထာင္းထားျပီးသား ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ပါ။
အဲဒီ၂ခုႏြမ္းျပီးေမႊးလာမွ လွီးျပီးသားၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။
ႏြမ္းလာလွ်င္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ကိုထည့္ျပီး
နယ္ထားေသာ ငါးရံ့မ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသက္ပါ။
ျပီးလွ်င္ေပါက္ဆိတ္စိတ္ထားေသာ သရက္သီးစိမ္းကိုထည့္ပါ။
ဆီသံတဖ်စ္ဖ်စ္ျမည္တဲ့အထိ ဆီသက္ေပးပါ။
အထက္ေအာက္ ေျဖးေျဖးစီလွန္ေပးပါ။
ျပီးရင္ ေရအနည္းငယ္ ငါးျမဳတ္႐ံုထည့္ပါ
စပါးလင္ကို ထုျပီးထည့္ပါ
ဟင္းရည္ဆူလာရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ပါ။
ေရခန္းျပီးဆီျပန္လာရင္ အေပါ့အငံျမည္း လိုတာထပ္ထည့္ပါ။
အိုးခ်ခါနီးရင္ နံနံပင္အနည္းငယ္ကို ညွပ္ျပီးထည့္ပါ။
က်က္ရင္စားလို႕ရပါျပီရွင္! :)

0 comments:

Post a Comment