ဝက္+ပဲငါးပိ အခ်ိဳခ်က္(သို႕) တရုတ္ခ်က္အတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
ဝက္သား၃ထပ္သား၆၀၀ဂရမ္၊
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၃လုံး၊
ၾကက္သြန္ျဖဴဥၾကီး၂လုံး၊
ဂ်င္းအနည္းငယ္၊
ဆားအနည္းငယ္၊
နႏြင္းအနည္းငယ္၊
ပဲငံျပာရည္အျပစ္အနည္းငယ္
အခ်ိဳမႈန္႕အနည္းငယ္၊
ငရုတ္ေကာင္းအျဖဴမႈန္႕အနည္းငယ္၊(
ငံျပာရည္အနည္းငယ္၊
သၾကားအနည္းငယ္ႏွင့္
ပဲငါးပိအခ်ိဳ၂ဇြန္း(ထမင္းစားဇြ
လိုအပ္ပါတယ္ရွင္။
ဝက္+ပဲငါးပိ အခ်ိဳခ်က္(သို႕) တရုတ္ခ်က္ခ်က္နည္း
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၃လုံးကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ၄စိတ္စိတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၆မႊာခန္႕ကို အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
က်န္ေသာၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို အခြံႏႊာ ေရေဆးထားပါ။
ဂ်င္းအနည္းငယ္ကိုလည္း အခြံႏႊာ ေရေဆးျပီး ေထာင္းထားပါ။
ဝက္သား၃ထပ္သား၆၀၀ဂရမ္ကိုေရေဆးျ
(အျမန္ဝက္သားကိုအိေစခ်င္လွ်င္ ရွာလကာေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး နယ္ထားႏိုင္ပါသည္)
ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီႏွစ္က်ပ္ခြဲသားေလာက္ ထည့္ပါ။
ဆီပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ဂ်င္းထည့္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္း၍ေမႊးလာလွ်င္ နယ္ထားေသာဝက္သားက ိုထည့္ျပီးဆီသက္ပါ။
အသားက်က္၍ေမႊးလာလွ်င္ ေရကိုအသားျမဳပ္႐ံုထည့္ျပီး မီးေအးေအးႏွင့္တည္ပါ။
ဝက္သားမရင့္လွ်င္၂ေရႏွင့္ အိပါသည္။
ဆိုဖီကေတာ့ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲကိုထည့္ျပီး ေရကိုအသားျမဳပ္႐ံုထည့္ျပီးတည္ထာ
အေရခမ္းျပီး အသားႏူးခါနီးအခ်ိန္က်မွ ၄စိတ္စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ား၊အခြံႏႊာ ေရေဆးထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို
ဟင္းက်က္ေသာအခါ အရည္လဲခမ္း အဆီလဲျပန္ျပီး ၾကက္သြန္နီပံုမပ်က္ ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ေလးေမႊးေနခါ ခပ္ႏူးႏူးခ်ိဳခ်ိဳေလးနဲ႕ အရမ္းကိုစားလို႕ ေကာင္း တဲ့ဟင္း၁ခြက္ကိုရရွိမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
တခ်ိဳ႕အရပ္ေဒသမ်ားတြင္ တခါတည္းလုံးျပီးခ်က္ၾကပါတယ္။
ခ်က္နည္းေတြကေတာ့ ေဒသအလိုက္ ကြာျခားမႈေတြ ရွိႏိုင္ပါတယ္။
ဖန္စီဝိုင္းေတာ္သားမ်ားအားလုံး
ဆိုဖီ
0 comments:
Post a Comment